Seçim Platformu yine kolları sıvadı

Geçen yıl Genel seçimler öncesi Londra’da faaliyet yürüten bir çok kurumun biraraya gelmesi ile oluşan Kürt, Türk ve Kıbrıslı Türk Seçim platformu Mayıs 2006’da gerçekleşecek olan Yerel seçimler öncesi yeniden biraraya geldi.


Halkevi’nde gerçekleşen birinci toplantıya, Fedbir, Aziziye Camii, Cemevi, Daymer, Harıngey Kürt Gençlik Merkezi( KURD-İŞ), Komkar, Enfield belediye meclis üyeleri Ertan Hürer ve Doğan Delman ile Hackney Belediye Meclis adaylarından Deniz Oguzkanlı katıldı.


Birçok kurum ve kuruluş ile kişilerin toplantıya katılamadıklarından oturu özür gönderdikleri ve destek mesajları ilettikleri toplantıda, toplumun Mart 2006’ya kadar seçim kütüklerine kayıt işlemlerini hızlandırması ve sonrasında oy kullanmalarını teşvik etmek amacıyla işbirliği yapılması kararlaştırıldı.


Halkevi’nin girişimleriyle Ulusal Seçim Komisyonu tarafından Türkçe ve Kürtçe dillerinde hazırlanan “Seçimlere kayıt olmanın önemi, kayıt olma formu ve posta ile oy kullanma formalarının Türkçe olanlarınında kurumlara dağıtıldığı toplantıda işbirliği çerçevesinde bildirilerin dağıtılması ve toplumun teşvik edilmesi kararlaştırıldı.


Bir sonraki toplantısını 8 Ocak Pazar günü saat 13.00’de gerçekleştirecek olan Seçim Platformu, ilerleyen günlerde toplantı yerini açıklayacak…


Seçim Platformu’na ilişkin daha fazla bilgi almak için üye dernek ve kurumlarla ilişkiye geçmenin yanısıra 02072496980′ no’lu telefona mesaj bırakılabilecek.

785550cookie-checkSeçim Platformu yine kolları sıvadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.