Seçim sonuçları açık: Türkiye’de istikrar kazandı!

Seçmen tek parti hükümeti istiyor. Haklı! Çünkü Türkiye geçmişte koalisyon hükümetlerinden çok çekti. Seçmen ‘kendine güvenen’ ve bulunduğu coğrafyada ‘güçlü’ bir Türkiye istiyor. Seçmen her geçen gün daha modernleşen ‘modern’ bir Türkiye istiyor. Seçmen her geçen gün ‘Türkiye’nin cuntalarla dolu geçmişini’ değil, ‘demokratik’ bir Türkiye istiyor. Seçmen ‘geçmişte hastanelerde babaların parasız oldukları için çocuklarını rehin bırakmak zorunda kaldıkları’ değil herkesin sağlık hizmeti alabildiği ‘sosyal’ bir Türkiye istiyor.

Seçmen bu nedenle tercihini AK Parti’den yana yaptı. Çünkü seçmen ‘güçlü, sosyal ve demokratik’ bir Türkiye istiyor! AK Parti’nin tüm politikalarını desteklemese de alternatifsizliğin olduğu bir ortamda Türkiye’de ‘istikrar’ oldu seçmenin tercihi. CHP en başta adaylarını belirlerken kaybetti bu seçimi. Tabanın değil parti içinde birilerinin ağırlıklı olarak belirlediği adaylarla kendi tabanını hayal kırıklığına uğratan bir parti seçmeni kazanamaz hiç bir zaman.

Seçmenin ‘…cağız, …ceğiz’ tarzı vaatlere oy verme eğilimi yok artık

Türkiye’de! Yerel Seçimlerde vaat edilip kazanılan kentlerde verilmeyen ‘600 liraların’ Genel Seçimler sonrası verileceğini beklemiyordu seçmen. Sandıkta belli etti ‘vaatler’ konusunda ne düşündüğünü. MHP bu sefer zor da olsa başardı. MHP için bu bir ders olmalı. Eğer ‘kasetler’ olmasaydı MHP bugün meclis dışıydı. MHP’nin yeni bir liderliğe ve yeni yönetime ihtiyacı olduğunu seçim öncesi MHP’li tanıdıklarım söylemekteydiler. Bakalım şimdi gerekeni yapacaklar mı? BDP ve Bağımsızlar aslında ‘kendi beklediklerinin’ ardında kaldılar. Ancak genel olarak ‘beklenen’ oldu diyebiliriz. Bu seçim sonucu Türkiye için ‘hayırlı olsun’. KKTC açısından sonuç açık ve net! AK Parti’nin Kıbrıs Politikası onaylandı seçmen tarafından! Şimdi yeni oluşacak kabinede ‘Kıbrıs’tan sorumlu’ bakanın ‘kim’ olacağını beklemek kalıyor geriye. Deneyimlerin söz konusu bakanın ‘çok deneyimli ve KKTC için bir şans’ olacak şahsiyet olacağını düşündürüyor. Bu seçim ile ilgili yorumu bu sabah ADA TV’de yapacağız. AK Parti iktidarı yeni bir döneme giriyor! ‘Bundan sonra neler olacak?’ Bugün ADA TV’de yorumlayacağız bu soruyu!

Bakan Şerife Ünverdi ayakkabılarını çıkardı

Halkın Adalet Konseyi (HAK) tarafından Cuma Akşamı ‘Avusturya’da Türkler ve Türk Göçmenler’ konulu toplantıda konuşmak üzere davet edilen Avusturya
Viyana Eyaleti eski milletvekili Şirvan Ekici aynı zamanda Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Kadın Kolları Başkanı ve Avusturya İç İşleri Bakanı Danışmanı
olarak UBP içinde doğru bir muhataptı. HAK belki de KKTC ve Avusturya arasında bugüne kadar hiç olmayan ilişkinin kurulması için de çok yararlı bir etkinlik yaptı. İlginçtir bu adada her ufacık gelişmeyi bile ‘koca olay’ olarak yansıtan bazı medya kurumları HAK KKTC toplumu için hayırlı bir etkinlik yaptığında bu gelişmeyi okurlarına verme görevini yerine getirmemek için sanki birbirleriyle yarışmaktalar. Bu nedenle örneğin CTP Başkanı’nı temsilen toplantıya katılan CTP milletvekili Sayın Fellahoğlu’nun oldukça anlamlı bir konuşmasını da kaçırmış oldular. Tarafsız gazetecilik adına gerçekten yüz karası bir durum ama kendileri bilirler. Sorunlar yazılmadığı için ortalıktan kaybolmuyor! Alman SPD’nin CTP ile muhatap olduğu gibi Avusturyalı ÖVP’de UBP için önemli bir muhatap. UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr. Faiz Sucuoğlu’nun çabalarıyla gündeme gelen UBP Lefkoşa Kadın Kolları ve Bakan Şerife Ünverdi ile Sirvan Ekici görüşmesinin ardından güzel dostluklar doğdu. Şerife Ünverdi’nin verdiği bir yemekte Bayan Gülin Küçük ile de tanışan Şirvan Ekici bundan sonra KKTC ve Avusturya arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli bir köprü olacak. Cuma Günü KKTC Dış İşleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile de bu konuyu konuşan Ekici yakında Viyana’da UBP Kadın Kolları’nı ağarlarsa hiç şaşırmayalım. Şirvan Ekici’yi en etkileyen olay ise Şerife Ünverdi ile fotoğraf Çektirirken yaşandı. Ayakkabıları kendisini rahatsız ettiği için ayakkabılarını çıkarmış bir vaziyette oturan Ekici, Ünverdi ile fotoğraf çektirecekken bu durumu gören Şerife Ünverdi güzel bir jest yaptı ve ‘öyleyse ben de ayakkabımı çıkarıyorum’ deyiverdi. İki bayan politikacı birlikte çektirdikleri fotoğrafta ayakkabısızdılar. Şirvan bu jestte hayran kaldı!

1617870cookie-checkSeçim sonuçları açık: Türkiye’de istikrar kazandı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.