Seçimlerde kullanılacak kimlikler açıklandı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, vatandaşların üzerinde T.C Kimlik Numarası bulanan nüfus cüzdanının yanı sıra resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi, sarı basın kartı, askeri kimlikler ve hologramlı öğrenci kimlikleri gibi belgelerle oy kullanabileceklerini bildirdi.

Aydın yaptığı açıklamada, 29 Martta yapılacak yerel seçimlerde, T.C Kimlik Numarası taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlilik cüzdanı, sürücü belgesi gibi belgelerle de oy kullanılacağını bildirdi.

Bu konuda sandık kurulu başkanlarının da karışıklığa yol açılmaması için bilgilendirildiğini, geçerli olacak belgelerin neler olduğunun aktarıldığını anlatan Aydın, belgelerin tek tek sıralanamayacağını, üzerinde T.C Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanının yanı sıra resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartlarının da geçerli olacağını söyledi.

Aydın, oy kullanırken geçerli belgelerde T.C Kimlik Numarası bulunması zorunluluğu kararını yasa gereği aldıklarını belirterek, vatandaşın zor durumda kalmasını önlemek ve oy kullanma hakkının engellenmemesi için ”nüfus kayıt örneği” kolaylığını da getirdiklerini ifade etti.

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgelerinin seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli olmayacağını bildiren Aydın, sağlık karnelerinde soğuk damga veya hologram bulunmadığı için kabul edilmeyeceğini ifade etti.

Aydın, seçmen bilgi kağıdını gösteremeyenlerin, T.C Kimlik Numarası taşıyan geçerli kimlik belgeleri ile oylarını kullanabileceklerini de ifade etti.

Bu seçimde, yapılan yasal değişikliğin ardından ilk kez parmakların boyanmayacağını da hatırlatan Aydın, mükerrer oy kullanımının önüne geçmek için T.C Kimlik Numarası bulunmasının yasa gereği şart olduğunu ifade etti.

1191670cookie-checkSeçimlerde kullanılacak kimlikler açıklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.