‘SEKA kapatılmasın modernize edilsin’

Kızılay Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan Emek Platformu Ankara Bileşenleri üyeleri, ellerinde “SEKA İşçisi Yalnız Değildir”, “Her yer SEKA, Her Yer Direniş” ve “Barikatı Kaldırmayacağız” yazılı dövizler taşıyarak, hükümet ve IMF aleyhine sloganlar attılar.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Onur Yılmaz, fabrika çalışanlarına yönelik polis müdahalesini kınadıklarını belirterek, hükümetin işçi ve ailelerinden özür dilemesi gerektiğini savundu. Yılmaz, hükümetin SEKA fabrikalarını kapatmak yerine modernize edip kara geçmesini sağlamasını istedi.

İşçilerin fabrikada yaptıkları eylemin de fabrikayı savunmak için olmadığını öne süren Yılmaz, fabrika çalışanlarının sergiledikleri tutumun “öz varlığından vazgeçmiş hükümete yönelik toplu bir direniş” olduğunu iddia etti.

Hükümetin aldığı kararlar ile yaptığı uygulamaları halka danışmadığını belirten Yılmaz, IMF’ye verilen sözlerin de “halkı bağlamadığını” savundu.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup üyeleri daha sonra olaysız dağıldılar. (aa) 

1099580cookie-check‘SEKA kapatılmasın modernize edilsin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.