Seksi politika

Türkiye’de Sabah Gazetesi 24 Temmuz 2009 günü duyurdu. Almanya’da da okumanız mümkün. Almanya’da sosyal demokratlar sekste “sınıfta kalmış”. Bu durumun Türkiye ve KKTC’de nasıl olduğunu bilmiyorum. Ama Almanya üzerine sayıları okuyunca ne yalan söyleyeyim “CHP’yi falan düşündüğümde” pek umudum yok. “Sosyal demokratım” diye ortalıkta gezen kimilerinin anketlere cevap vermemesini tercih ederim. Almanya’da Cicero Dergisi ve GEWİS araştırma kurumu bir kamuoyu yoklaması yapmışlar. Buna göre liberaller seçmenler (FDP) haftada 2,1 civarında seks yapmaktaymışlar.

Sosyal demokrat seçmenler ise haftada ancak 1,5 sayısını zor tutturuyorlarmış. “Zaten şu sıralar neyi doğru yapıyoruz ki?” diye sormanın tam zamanı sosyaldemokratlar için! İşin kötüsü “ah keşke bu kamuoyu yoklaması sırasında Almanya’da olsaydım” diye düşünmedim değil ama, tek başıma “sosyal demokrasinin namusunu kurtarmak” ve “oranı yukarı çekmek de” valla imkansız olurdu. Durum vahim. Liberaller kadar seksi olmayan sosyal demokrasiyi kim seçer?

Üstelik bu araştırmaya göre sosyal demokratlar yetişkin ve porno içerikli film izleme alışkanlığında birinciliği kimseye kaptırmıyorlarmış. Sosyal demokratlerin yüzde 17’si bu tür filmleri izlediklerini itiraf etmişler. Hristiyan demokratlar da ise bu oran yüzde 14! Tam tipik sosyal demokrasi! Hristiyan demokratlar eylemde iken bizimkiler habire film seyrediyor. Sonrada şaşırıyoruz “niçin seçimleri kaybediyoruz? diye. Gerçek yaşamda yapılması gerkeni sanal da seyreden iktidar olamaz tabi. “İktidarsızlık” demek ki bizim her alandaki sorunumuz.

1254 kişi ile yapılan araştırmada sol seçmenlerin yüzde 55’inin eşini aldattığı ortaya çıkmış. Buna da hiç şaşırmadım. Hristiyan demokratlar bu alanda bile yüzde 54’ü aşmama disiplinini göstermişler. Genelde haklarında “bunlara güven olmaz” denen liberallerin ise eşlerini aldatanlar listesindeki oranı sadece yüzde 47!
Evet sayılar ortada!
Almanya’da sosyal demokrat seçmenler “tembel, tembel film seyrederken” hristiyan demokratlar ve liberaller “iktidara” doğru yürümekteler. 27 Eylül 2009 Pazar akşamına kadar bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Hatırlatmakta fayda var: “Son gece 26 Eylül gecesi. Ondan sonra istediğiniz kadar film seyredin. Ama şimdi biraz harekete geçin. İtalyan sosyal demokratları örnek alın en azından. Onlar da Almanya’daki gibi bir kamuoyu yoklaması yapılsaydı. Şimdi başa baş giderlerdi Berlosconi’nin partisiyle.” diyerek motive etmek gerebilir Alman sosyal demokrat seçmenleri.

Willy Brandt’ın kemikleri sızlamıştır bu araştırma sonuçlarını duyunca. “Haftada yüzde 1.5” Willy Brandt için bir utanç kaynağı olurdu. Bundan eminim.

Almanya’da durum ortada. Peki böyle bir araştırma Türkiye’de ve KKTC’de yapılsa acaba sonuçlar nasıl olurdu?
AK Parti, CHP, MHP, DSP, DP, DTP, SP gibi partilerin seçmenlerinin haftalık konumları nedir acaba? Ben CHP’lilerden çok umutlu değilim. Film seyretme konusunda birinci gelecek grup hangisi olur tahmininde de bulunmak istemiyorum.
KKTC’de bu tarz bir araştırma olursa, yani üç alanda:

UBP, CTP, DP, ÖRP ve TDP seçmenlerinin “haftalık performansları”, “eşlerine ne derece sadık oldukları” ve “miky maus filmleri izleme alışkanlıkları” yarışında durum ne olurdu acaba?
Kamuoyu araştırma kurumları uyuyor mu?

1617220cookie-checkSeksi politika

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.