Sektörde bir ilk: Meze ve meyvesuyu bar

FARUK ESKİOĞLU – Ahmet Üstünsürmeli, Londra’daki Gaziantep mutfağının temsilcilerinden… Üstünsürmeli “Antepliler Meze & Juice Bar”ı açarak Türklerin yoğun olduğu yiyecek-içecek sektöründe bir ilki gerçekleştirdi.


Üstünsürmeli’yle câfelerin mönüsünü de zenginleştirebilecek “meze” ve “meze barlar” üzerine söyleştik. Fotoğrafının basında yer almasını istemeyen mütavazi işadamı, yeni işletmesiyle kabuğunu kırmak isteyen toplumdaki diğer işletmecilere de örnek olmak istediğini söyledi.


Üstünsürmeli 6 ay önce “44 Green Lanes N4 1AG” adresinde hizmete açtığı “Antepliler Meze & Juice Bar”ı şöyle anlattı:


“Daha önce Sofra ve Tas restoranlarında meze servisi yapılıyordu. Biz yeni olarak mönüde yalnızca meze ve meyve suyu sunan bir mekan açtık. ‘Sağlıklı ve lezzetli’ sloganıyla bir konsept yaratmaya çalıştık… ‘İleride bu tür mekanların bir zincir olması da olası’ diye de düşünüyoruz…”


“Antepliler Meze & Juice Bar”da üretilen herşeyin ev yapımı olduğunu vurgulayan Üstünsürmeli mönü hakkında da şunları söyledi:


“Hemen hemen herşey burada bizim tarafımızdan üretiliyor. 20’ye yakın meze çeşidi, taze meyve suları, kek-pasta çeşitleri ve her türlü kahve mönümüzde yer alıyor. Müşterinin gözü önünde ve onun beğenisine göre mezeler ve meyve suları hazırlanıp servis ediliyor. Ayrıca ‘takeaway’ paket de yapılabiliyor.”


Üstünsürmeli meze ve meyve suyu barlarının sektörün çeperini genişletebileceğini vurgulayarak, “B konseptin İngiliz damak zevkine çok uygun olduğunu düşünüyorum. Bizim toplumda bir yan yiyecek olarak tanınsa da aslında sağlıklı beslenmeye özen gösteren, kalori hesabı yapanlar için çok uygundur. Aynı öğünde pek çok çeşidi tadma olanağı vermesi de mezeyi cazip kılmaktadır…” dedi.


İşyerine gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyleyen işadamı, mezelerin genellikle yaz yiyeceği olduğunu belirterek cafe ve restoranların özellikle yazın meze çeşitlerini mönülerine almalarını önerdi.

699660cookie-checkSektörde bir ilk: Meze ve meyvesuyu bar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.