Selahattin Demirtaş’la ilgili sıcak gelişme

Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden HDP Milletvekili İpekyüz, “Demirtaş’a holter cihazı takıldı, sonuçlar bekleniyor” dedi. İpekyüz HDP Genel Merkezi’nin hastalıktan geç haberdar olmasına ise “Demirtaş, kamuoyu bilsin istemedi” diye açıkladı.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçen hafta bilincinin kapanması ve buna rağmen hastaneye götürülmemesi gelişmelerinin ardından HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz Edirne’ye giderek Demirtaş ile görüştü.

HDP’li İpekyüz, genel sağlık durumunun iyi olduğu açıklanan Demirtaş’a kalp ritmi ve tansiyonunu takip etmek için holter cihazı takıldığını bildirdi.

Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin BirGün’e değerlendirmelerde bulunan İpekyüz, cihazın ölçümleri sonucunda Demirtaş’a kalp ve damar rahatsızlığı teşhisi konulması halinde müdahale edileceğini bildirdi. İpekyüz, “Demirtaş’a bu hafta başına kadar tek müdahale cezaevi doktoru tarafından yapılıyor. Önceki gün sevk edildikten sonra kalp ritmi ve tansiyonu takip eden holter cihazı takılıyor. Diğer muayenelerin sonuçları ise normal çıkıyor. Morali çok iyi ama holter testinin sonucu henüz kesinleşmedi” dedi.

Demirtaş’ın neden HDP Genel Merkezini ve kamuoyunu bir hafta boyunca bilgilendirmediğine de açıklık getiren İpekyüz, “Bu konuyu sayın Demirtaş’a sordum. Kendisi, cezaevlerinde çok daha kötü durumda hasta tutuklular olduğunu ve kendi durumunu öne çıkarmasının bu tutuklulara haksızlık olacağını belirtti” diye konuştu.
Selahattin Demirtaş’ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, HDP’nin bu olaydan haberdar olmadığını vurgulayan bir açıklama yayımladı. HDP’nin eleştirilmesinin doğru olmadığını ifade eden Demirtaş, “HDP Genel Merkezinin, bizden kaynaklı olarak durumdan geç haberi olmuştur. Partimizin böylesi konularda duyarsızlığı söz konusu bile olamaz” dedi.

BULDAN İKTİDARI UYARDI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da TBMM Grup konuşmasında Demirtaş’ın hastalığına değindi. Başta Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere, hastalığı bulunan tüm tutukluların tahliye edilmesi gerektiğini vurgulayan Buldan, “3 yıldır hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutulan Sevgili Demirtaş, Sevgili Figen Yüksekdağ ve tutuklu tüm milletvekili, belediye eşbaşkanı arkadaşlarımız ve yine hasta tutsaklar derhal tahliye edilmeli ve bu hukuksuzluğa, rehine politikasına bir an önce son verilmelidir. Demirtaş, Yüksekdağ ve tüm arkadaşlarımızın sağlığı dahil yaşayacağı her olumsuzluktan bu iktidar sorumlu olacaktır” dedi.

2357120cookie-checkSelahattin Demirtaş’la ilgili sıcak gelişme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.