“Selden Erdoğan ve kadrosu sorumlu”

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, CHP İstanbul İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, sel yatağına bina yapılmasının ve sel yataklarının ıslah edilmemesinin İstanbul’daki felakete neden olduğunu ifade ederek, bu durumun böyle gitmesi halinde yeni felaketlerin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

İktidarın, Başbakan’ın ve Belediye Başkanı’nın her zaman olduğu gibi muhalefeti, ozon tabakasını, bölgede bina yapanları suçlayarak kendilerini temize çıkarmaya çalıştıklarını savunan Özyürek, ”ancak 16 yıldır İstanbul’u Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve onun kadrosunun yönettiğini” ifade etti. Özyürek, ”16 yıldır iktidardasınız. Yepyeni bir İstanbul kurabilirdi. Dere yatağına yapılan inşaatların ve plan tadilatlarının hiçbirinde CHP’li üyenin oyu yoktur. Komisyon raporlarında muhalefet şerhleri var” diye konuştu.

13 kişinin hayatını kaybettiği TIR garajında (KAMER garajında) incelemelerde bulunduklarını söyleyen Özyürek, ”Burada ruhsatlar daha önceden verildi deniliyor. 1995’ten itibaren 4 ay uzatılarak verilmiştir. Garaj kimin garajı. Başbakan’ın çok yakın arkadaşı olan Cihan Kamer’in yüzde 24,5’ine sahip olduğu bir garajdır” diye konuştu.

Aynı bölgede başka bir TIR garajının bulunduğunu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2009 Şubat’ında mühürlendiğini belirttiğini, ancak eylül ayında garajın çalıştığını ve orada da büyük hasarın meydana geldiğini aktaran Özyürek, şöyle devam etti:

”Biz İstanbul milletvekilleri olarak genel görüşme açılmasını ve bu konunun enine boyuna görüşülmesini, ihmaller nelerdir, hangi noktada eksik vardır ve sorumluların tespit edilmesini ve bundan sonra bu tip felaketlerin meydana gelmemesi için alınabilecek tedbirlerin ele alınacağı genel görüşme önergesini yarın sunacağız.”

KILIÇDAROĞLU VE TEKİN

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise İstanbul’un Türkiye’nin en büyük rant alanı olduğunu belirterek, ”İstanbul’un sorunlarına değil, rantına talip olanlar İstanbul’u bu noktaya taşıdılar” dedi.

İstanbul’da bir yağma düzeninin yaşandığını anlatan Kılıçdaroğlu, ”33 kişinin ölümünde Başbakan’ın ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın da parmağının izi olduğunu” iddia etti.

Kılıçdaroğlu, olayda hayatını kaybedenlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gitmeleri gerektiğini ve parti olarak onlara hukuki yardım yapacaklarını belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de ”Son günlerde 6 ay ya da 1 yıl önceki plan tadilleri var. Hiçbir tanesinde İSKİ’nin ‘olur’u yok. Sayın Topbaş’tan ricam bu geçmiş plan tadilleri var. Öncelikle bunları yarın getirsin. CHP olarak iptal edilmesi için gereken her türlü desteği vereceğiz.”

1218380cookie-check“Selden Erdoğan ve kadrosu sorumlu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.