Sele soruşturma talimatı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte yaşanan selden dolayı sorumlu, suçlu aramanın doğru olmadığını ifade ederek, “İşin başında olan birisi olarak bizde de sorumluluk var, bizden önce de vardı, bizden sonra da olacaktır. Tüm yönetimde bulunan herkes bu öz eleştiriyi yapmak zorundadır” dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve diğer bürokratlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında, kentin 2 gün üst üste sele maruz kaldığını, bu akşam için de uyarılar yapıldığını belirterek, “Umudumuz, inşallah halkımız, bizler de tedbirli olarak bu sıkıntıları bir daha yaşamayız” dedi.

Yaraların sarılacağını vurgulayan Topbaş, İstanbul gibi bir kentte yaşam alanlarının geçmişten günümüze kadar gelen düzenlemelerinde bazı sıkıntı ve problemler olabileceğini bildirdi.

Topbaş, “Bu olayda suçlu ve suçlular arama gibi bir tabir kullanmak istemiyorum. İşin başında olan birisi olarak bizde de sorumluluk var, bizden önce de vardı, bizden sonra da olacaktır. Tüm yönetimde bulunan herkes bu öz eleştiriyi yapmak zorundadır. Çünkü halkın önünde yönetimde bulunanlar olarak bizler problemleri daha dikkate almamız gerekiyor” diye konuştu.

Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde ilgili bakanlar ve bürokratlarla toplantı yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Toplantı sonucunda kısa, orta ve uzun vadede ve acil önlem planları yapıldı ve karara bağlandı. Bu çerçevede çalışmalar sürdürülmekte. Belki biraz acımasız olacağız, bazılarının canı yanacak, kimse kusura bakmasın. Gereken soruşturmaların başlatılması talimatını verdik. İstimlak gereken yerlerde istimlak, bodrum katlarının etkileneceği noktalarda bodrum katlarının iptaline kadar bütün tedbirler alınacak. Dere yatakları, etkilenme alanlarının üzerindeki bütün çalışmaları sürdüreceğiz ve istimlak gibi gereken çalışmaları yapacağız. Özellikle bu konuda medya ve yargıdan destek bekliyorum. Çünkü istimlak ile ilgili gittiğimiz kararlarda yürütmeyi durdurma kararları alınmakta. Bunu aşmanın yolu seri kararlar alabilmekte.”

1218220cookie-checkSele soruşturma talimatı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.