Selçuk ve Perinçek’e Ergenekon gözaltısı

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, polisin partinin İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal’da arama yaptığını bildirdi.


Önsel, İstiklal Caddesi’nde bulunan il başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, polisin sabah saat 04.00-04.30 sıralarında İP, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisinin İstanbul ve Ankara’daki merkezlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiğini söyledi.


Erkan Önsel, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever’in gözaltına alındığını ifade etti.


Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya da, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ile iş adamı İbrahim Benli, eski İÜ rektörü Prof Dr. Kemal Alemdaroğlu, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Perinçek’in koruması Yusuf Beşerik, gazeteci Adnan Akfırat’ın da gözaltına alındığını öne sürdü.


Akkaya, Perinçek, İlsever ve Selçuk’un evlerine polisin eş zamanlı baskın yapıldığını öne sürerek, polisin Ulusal Kanal ve il başkanlığı binasında belgeler ve bilgisayarlar üzerinde incelemelerinin sürdüğünü kaydetti.


Bu arada, İP İstanbul İl Başkanlığı ve Ulusal Kanal’ın bulunduğu binanın önünde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı.

1057010cookie-checkSelçuk ve Perinçek’e Ergenekon gözaltısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.