Sembolik referandumda ‘ayrılalım’ çıktı

İspanya ise bu iki bölgenin ayrılmaması için tüm gücüyle mücadele veriyor. Ancak son yapılan sembolik referandum İspanya’yı ürküttü. Katalonya’nın bağımsızlığı için yapılan sembolik referandumda yüzde 96 ‘evet’ çıktı.

SEMBOLİK REFERANDUMDA KATALAN ŞOV

İspanya’nın doğusundaki Katalonya özerk bölgesindeki Arenys de Munt ilçesinde dün yapılan Katalonya’nın bağımsızlığını isteyen ve sadece sembolik değer taşıyan referandumun sonucunda yüzde 96 “evet” yanıtı çıktı.

Anayasaya aykırı olduğu için belediye tarafından organize edilmesi yasaklanan referandum, Katalan bağımsızlığını savunan bir özel sivil toplum örgütü tarafından gerçekleştirildi. Arenys de Munt’ta yaşayan 16 yaşının üstündeki yaklaşık 6 bin kişinin çağrıldığı referandumda “Katalonya’nın, AB’ye entegre olarak sosyal, demokratik, egemen bir devlet olmasından yana mısınız?” sorusu yöneltildi.

Katılımın 2671 ile yüzde 41 düzeyinde olduğu referandumun sonucunda 2568 kişinin “evet” oyu kullandığı, 61 kişinin “hayır” dediği, ayrıca 29 çekimser ve 12 geçersiz oy çıktığı açıklandı.

1496330cookie-checkSembolik referandumda ‘ayrılalım’ çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.