Seçme ve seçilme hakkı için kampanya

Dernek Başkanı Hulusi Yürüten, Sekreter Recep Ali ve yönetim kurulu üyelerinden Atay Hüseyin’den oluşan Southwark Kıbrıs Türk Derneği heyeti geçtiğimiz Cuma günü Toplum Postası gazetesin ziyaret edip kampanya hakkında bilgi verdi. Hulusi Yürüten, kampanyada en azı 8 bin imzaya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.


“Devletimizin, KKTC’nin bürkokratik ve yasal bazı engelleri olduğunu biliyoruz” diyen Yürüten, “Biz diasporadaki Kıbrıslı Türkler ile KKTC arasındaki bağlantının çok sağlam olması lazım, bizim istediğimiz de budur” dedi.


“O memleketin bir parçasıyız, orada ailemiz, malımız var” diye konuşan Yürüten, “Askerlik yapıyoruz, vergi veriyoruz, neden seçme ve seçilme hakkımız olmasın?” sorusunu sordu.


Yürüten, özellikle askerlik sorunları başta olmak üzere, İngiltere’deki KKTC vatandaşlarının her türlü sorunu ile ilgilenecek bir özel masanın, özel dairenin ya da dış Türkler masasının hayata geçirilmesi gerektiğinde ısrarlı olduklarını vurguladı.


Recep Ali de “Kıbrıs’ta çöp parası, su parası, elektrik parası dahi ödüyoruz. Irak’a bakın… Onlar, başka ülkelerdeki yabancılarına oy kullandırtıyorlar. biz de kullanmak istiyoruz” diye konuştu.


Atay Hüseyin, Kıbrıs’a iki – üç haftalığına giden gençlerin, sorunlarla karşılaştıklarına dikkat çekti ve dış Türkler masasının bu noktadaki önemine değindi. Atay Hüseyin de, “Buradaki Türk çocuklarını Kıbrıs’a bağlamak için bizim Kıbrısla bağlarımızın güçlü olması lazım” dedi.


Hulusi Yürüten, seçme ve seçilme hakkı konusunda KKTC’den olumlu yanıt almaları ve buradaki İngiliz devletinin zorluk çıkarması halinde, bu sorunu aşmak için bu ülkede de çalışma yapabileceklerine değindi. Yürüten, Ali ve Hüseyin, “bizim istediğimiz vatandaşlık hakkımızdır, ciddiyetle bu işin üzerine yürüyeceğiz” dediler. (Toplum Postası)

786290cookie-checkSeçme ve seçilme hakkı için kampanya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.