Seçmen kütüklerinde son hafta

Yerel yönetimler tarafından bölge sakinlerine posta yoluyla gönderilen seçmen kütüklerine kayıt formlarının 27 Kasım’a kadar doğru olarak yanıtlanarak gönderilmesi istendi.

Formlaır göndermeyenlere uyarı mektupları postalanacak. Buna rağmen form doldurmayan evlere ise belediye görevlileri ziyaret ederek form doldurmaları istenecek. Formları zamanında doldurmayanlar için 1.000 sterlin ceza kesilebilecek.

NEDEN GEREKLİ?

Türkiye’deki muhtarların onaylayarak düzenlediği ikamet belgesi yerine de geçen Seçmen Kütük bilgilerine kayıt olmayanlar ceza ödemenin yanısıra bazı mali işlemlerde de zorluklarla karşılaşacaklar.

Bölge sakinlerinin “mortgage”, kredi kartı ya da telefon hattı gibi başvurularda belirttikleri adreste yaşadıkları otomatik olarak seçmen kütüklerinden kontrol edilmekte. Kayıtlarda isimlerine rastlanmayanların başvuruları ise reddedilmekte…

KAYIT OLMAK ÇOK KOLAY

Yetkililer evlere gönderilen kayıt formlarının çok basite indirgenerek zaman almayacak nitelikte hazırlandığını belirttiler.
Formların gönderilen hazır zarflarla belediyelerin “Electrol Service” bölümüne gönderilmesi istendi.

Posta yerine telefonu tercih edenlerin 24 saat boyunca 0800 1972 280’i arayabilecekleri gibi internet ile de “www.registerbyinternet.com/default.aspx” adresine girerek ilgili belediye linkini tıklayabilecekleri belirtildi.

TÜRKÇE KONUŞAN TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ

Seçmen kütüklerine kayıt olmak Türkçe konuşan toplum için de çok önemli sayılıyor. Kütüklere yazılanlar herşeyden önce seçmen olarak siyasi karar mekanizmasına katılabilecekler.

Ayrıca yerel ve merkezi hükümetlerin etnik toplumlara nüfus yoğunluklarına göre bütçelerinden sosyal harcamalara ayrılan ödeneklerden doğru bir pay alma şansı doğacak.

Örneğin bir hastaneye farklı dillerden tercümanlar alınırken seçmen kütük kayıtlarında hastane çevresindeki Türk ve Kürt nüfusu gözönüne alınarak tercüman sayısı saptanacak.

827000cookie-checkSeçmen kütüklerinde son hafta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.