“Sen kimi vuruyorsun!”

Dün, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bahçeli’nin sözleri için ‘Siyasi hayatının en büyük hatasını yaptı’ derken, Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı’nda tartışma yaratan sözlerinin arkasında durduğunu belirtirtti. AK Parti TBMM Grubu’nda konuşan Başbakan Errdoğan ise Bahçeli’ye sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Siyasi sorumluluk taşıyan insana bu ifade yakışır mı? Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığıdır bu… Sen kimi vuruyorsun? ‘Zamanı gelecek’ derken neyi ifade ediyorsun?” şeklinde konuştu.

“SİYASİ HAYATININ EN BÜYÜK HATASI”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bursa’da düzenlediği ‘Kuruluş Mitingi’nde kalabalığın attığı “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganı karşısında “Merak etmeyin, onun da zamanı gelecek” demişti.

Bahçeli’ye ilk yanıt, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’tan geldi. Arınç, dün yaptığı açıklamada Bahçeli’nin sözlerini, “Halkı kanunsuzluğa teşvik ve tahrikten başka bir şey değil. Bu konuda savcılar ne der bilmiyorum ama Bahçeli siyasi hayatının en büyük hatasını yapmıştır” sözleriyle eleştirdi.

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”

Devlet Bahçeli ise “Kendisi bu sözlerini tevil etmedikçe, Bursa mitinginde söylediği bu sözler onu takip edecektir” diyen Arınç’a yanıtını MHP Grubu’nda yaptığı konuşmada verdi. Bahçeli, Bursa mitinginde ”Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganına karşılık, ”Merak etmeyin onun da zamanı gelecektir” ifadesini kararlılıkla kullandığını belirterek, ”Bugün de bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Herkes bilsin ki yeri ve zamanı geldiğinde ne yapacağımız ve neyi göze alacağımız mutlaka görülecek, tümüyle de anlaşılacaktır. MHP geçilmeden hain niyetler amacına ulaşamayacaktır” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DEVLET BAHÇELİ’YE YANIT VERDİ

“SEN KİMİ VURUYORSUN!”

“Vur de vuralım” polemiğine Başbakan Erdoğan da partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmayla katıldı. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Yavru muhalefetin genel başkanı Bursa’da bir miting yaptı. Ben, küfürlere, hakaretlere cevap vermeyeceğim. MHP’ye gönül veren kardeşlerime bir şey hatırlatmak istiyorum. Kalabalıktan bir grup, sayıları önemli değil, bir slogan atıyor. “Vur de vuralım, öl de ölelim”… Bu Genel Başkan da çıkıyor, son derece sorumsuz bir şekilde “Merak etmeyin onun da zamanı gelecek” diyor. Siyasi sorumluluk taşıyan insana bu ifade yakışır mı? Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığıdır bu… Sen kimi vuruyorsun? Zamanı gelecek derken neyi ifade ediyorsun? Bu ülkenin karşılıklı bir özgüven ve barış içinde yaşamaya ihtiyacı varken sen bu sözleri nasıl söylüyorsun?

“BENİM PARTİMDE DE VARDI”

Geçmişte bu tür sloganları atanlar, benim bulunduğum partide de vardı. Ama biz, ‘Vurmak ve öldürmek bizim kitabımızda yok’ diyerek bunun karşısında dururduk. ‘Vurmaya, öldürmeye değil; hayat vermeye geldik’ derdik. Anlayışımız bu.

“TÜRKİYE’YE HİZMET ETMEZ”

AK Parti olarak da gençlik kollarımız ki; sayıları 2 milyondur, onlara hiçbir zaman teröre çanak tutacak bir tavsiye vermedik. ‘Elinizde döner bıçağı, taş sopa olmayacak’ dedik. ‘Elinizde bilgisayar olacak’ dedik. Her zaman ağır başlılığı tavsiye ettik. MHP Genel Başkanı’nın kullandığı dil talihsizliktir. 80 öncesinde öldürülen gençlerin hatıralarına açık şekilde saygısızlıktır bu dil. Bu dil, bu tavır, bu siyaset ülkemizin ve milletimizin asla hayrına değildir Türkiye’ye hizmet etmez.”

1377220cookie-check“Sen kimi vuruyorsun!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.