Sen misin Reza’nın altınını yakalayan!

17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması’nın ardından sözde paralelle mücadele adı altında yapılan yasal değişiklikle fişlenen üst düzey bürokratlara tasfiye yolu açıldı. Başbakan adına Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na gönderdiği 1 Eylül 2015 tarihli belge, devlet kurumlarında yapılan fişlemeleri ve tasfiyeleri gözler önüne serdi.

10 MÜFETTİŞ TASFİYE EDİLDİ

Fişlemeler sonrasında Başbakan adına Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yazı gönderdi. Yazıda, 10 Gümrük ve Ticaret Müfettişi’nin Sektörel İzleme ve Değerlendirme Raportörü olarak Başbakanlık’a atandıklarına yer verildi. Müfettişlerin isimlerinin de yer aldığı yazıda, fişlenen müfettişlere yeni görev yerlerinin tebliğ edilmesi istendi. AKP iktidarı sürgün edilen müfettişlerin yerine 10 müfettiş yardımcısı almak için de çalışma başlattı.

AKP’NİN CANINI SIKMIŞTI

Tasfiye listesinde çarpıcı soruşturmalara imza atan müfettişler de yer aldı. Listede yer alan Müfettiş Ş.C. tarafından 17 Aralık dosyasının gümrük ayağı ile ilgili bilirkişi raporu düzenlenmişti. Reza Zarrab ile Babek Zencani arasındaki ilişkinin yer aldığı raporda Atatürk Havalimanı’nda yakalanan 1.5 ton altın olayında AKP iktidarının canını sıkacak tespitlerde bulunmuştu. Hazırladığı bu raporun Müfettiş Ş.C’nin tasfiye gerekçesi olduğu iddia ediliyor.

BAYRAK İNDİRİLMESİNİ BELGELEYENLER LİSTEDE

Esendere Gümrük Kapısı’nda PKK’nın bayrak indirme olayını soruşturan müfettişler M.Ş. ve A.O.’nun tasfiye listesinde yer alması dikkat çekti. PKK’nın bayrak indirme hadisesi tutanakla tespit edilmiş, müfettişlerce bakanlık bürokratları hakkında suç iddiası da gerçekleşince bu tutanaklar AKP’ye yakın üst düzey bürokratların baskıları ile memurlara değiştirtilerek bir başka suç işlenmişti. Hasan ÖNAL – MİLLET GAZETESİ

1467690cookie-checkSen misin Reza’nın altınını yakalayan!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.