Sen neymişsin be Gülnara Kerimova

Gazete, babası ülkeyi demir yumrukla yöneterek muhalefeti bastırırken, Harvard Üniversitesi’nde okuyan Gülnara Kerimova’nın, şarkıcılıktan, modacılığa uzanan bir kariyeri olduğunu aktarıyor.

Haberde, kişisel internet sitesinde şair, mezzo soprano, tasarımcı ve Özbekistan’ın egzotik güzeli olarak anlatılan Kerimova’nın başka bir yüzü daha olduğu ifade ediliyor: iş dünyasındaki rakiplerini yenmek için ailesinin konumunu çekinmeden kullanan acımasız bir iş kadını.

Kerimova’nın Özbekistan’daki Telekom sektöründe büyük pay sahibi olduğunu aktaran gazete, ancak ülkeye yapılan birçok dış yatırımda yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturmalara değiniyor.

Kerimova’nın hakkındaki suçlamaların, ABD’nin Orta Asya’daki müttefiki ve Afganistan’a giden önemli bir ikmal yolu olan Özbekistan’ın siyasi geleceğini de etkileyebileceğini aktaran gazete, ayrıca babasının ardından iktidara talip olan Kerimova’nın siyasi planlarına da zarar vereceğini belirtiyor.

Habere göre Özbekistan’da yönetim Kerimova ailesine dayanıyor ve yatırımlar küçük bir elit tarafından kontrol ediliyor.

İş dünyası ve siyaset hayatında önde gelen biri olan Kerimova’nın yargı ve güvenlik birimlerindeki ilişkilerini ülkedeki dış yatırımcılara karşı kullandığı aktarılıyor.

Bunlardan biri Rus Telekom şirketi MTS. Şirkete çıkarılan vergi borçları nedeniyle devletin el koyduğunu ve birçok yöneticisinin de cezaevinde olduğunu aktaran gazete, Kerimova’nın dâhil olduğu bu yolsuzluklar ve soruşturmaların siyasi geleceğini de bitirebileceğini belirtiyor.

1375540cookie-checkSen neymişsin be Gülnara Kerimova

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.