Senato paketi onayladı

Senato'da yapılan oylamada paket 74'e 25 oyla kabul edildi. 

Yeni pakette eskisine ilave olarak vergi indirimi içeren ve bankacılık sektörüne güvenin arttırılmasını amaçlayan önlemler yer alıyor.

Başkan Bush yönetimi ve Kongre liderleri ilk paketin pazartesi günü Temsilciler Meclisinde reddinin ardından, planın genişletilmiş versiyonunun bu defa önce, pakete daha sıcak bakan Senato'dan geçirilmeye çalışılmasına karar vermişti.

Senato'nun kararının ardından yönetim, paketin Temsilciler Meclisi'nden de geçmesi için Meclis üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. Paketin Temsilciler meclisinde yarın oylanması planlanıyor.

Senatodaki oylamanın ardından yazılı açıklamada bulunan Başkan Bush  ''Senato'dan geçen bu yasa teklifi, her Amerikalının finansal güvenliği için şart. Bu iyi yasa teklifinin, bu hafta Temsilciler Meclisinde kabul edilerek bana gönderilmesini Amerikan halkı bekliyor. Ekonomimiz de bunu istiyor'' dedi.

Bush, Senato'da yapılan iyileştirmelerin ardından Temsilciler Meclisindeki iki partinin milletvekillerinin de bu yasayı destekleyebileceğine inandığını söyledi.

Hazine Bakanı Henry Paulson da paketi kabul etmesinden dolayı Senato'yu tebrik ederek, "Bu adım, istihdam sağlanması ve iş yaşamının sürmesi için gereken krediye ulaşma imkanlarını güvenceye alarak, Amerikan ekonomisini korumaya hazır olduğumuz yönünde olumlu bir işaret gönderiyor" diye konuştu.

Finans sektörünü kurtarma planının ilk versiyonu, pazartesi günü Temsilciler Meclisinde reddedilmişti. Plan, daha sonra bazı alanlarda vergi indirimini ve bankacılık sektörüne güveni artırmayı öngören önlemlerin eklenmesiyle genişletilmişti.

Bu yasanın, yürürlüğe girebilmesi için Senatonun ardından Temsilciler Meclisinde de kabul edilmesi ve Başkan Bush tarafından imzalanması gerekiyor.

SARKOZY, LİDERLERLE TOPLANTI YAPACAK

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 4 Ekim Cumartesi günü AB'nin önde gelen yetkilileriyle, küresel finansal kriz konusunu görüşecek. Sarkozy'nin, AB dönem başkanlığını yürütmesi sıfatıyla, Almanya, İngiltere ve İtalya liderleri ile Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet'yi davet edeceği toplantıda, ağırlıklı olarak, ABD'deki krizin, AB'nin finansal sistemi üzerine etkilerinin ele alınması bekleniyor.

AB yetkilileri, küresel finansal krize karşı ortak hareket geliştirmeyi planlıyor.

1179650cookie-checkSenato paketi onayladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.