Senato’da uzlaşı sağlandı

Önergenin şimdi Temsilciler Meclisi’nce de kabul edilmesi gerekiyor. Meclis’teki bazı Cumhuriyetçilerin de Demokratlarla beraber kabul oyu kullanması bekleniyor. Önerge bundan sonra imzalanmak üzere Başkan Barack Obama’ya gönderilecek.

İlgili Haberler6 soru-yanıtta ABD’nin borç krizi: Süper güç borçlarını ödeyemezse ne olur?Fitch uyardı: ABD’nin kredi notu riske girerIMF: ABD borç krizi resesyona neden olurİlgili KonularAmerika Birleşik Devletleri
Önerge, federal borçlanma seviyesini 7 Şubat’a kadar uzatırken, devlet hizmetleri için 15 Ocak’a kadar sermaye sağlıyor.

16,7 trilyon dolarlık borçlanma seviyesinin yarına kadar uzatılması gerekiyordu.

‘Felaketin eşiği’

Senato’daki Demokratların lideri Harry Reid önergeyi “tarihi” olarak nitelerken, daha uzun süreli bir bütçe anlaşması için bunun Kongre’ye süre tanıdığını söyledi.

Önergeyle sunulan plan çerçevesinde Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin katılımıyla oluşturulacak bir komite uzun süreli bir bütçe anlaşması hazırlamakla görevlendirilecek.

Reid “Ülkemiz felaketin eşiğine gelmişti. Bu kanunla Washington’ın işleri durduran belirsizlik de sonlanmış oldu.” dedi.

Reid’le görüşmeleri gerçekleştiren Cumhuriyetçilerin Senato’daki lideri Mitch McConnell, kanunun kabul edilmesi durumunda askıya alınan devlet hizmetlerinin yeniden başlayacağından ve temerrüte düşülmesinin engelleneceğinden “emin” olduğunu söyledi.

Siyasetçiler, bankacılar ve ekonomi uzmanları ABD’nin borçlanma seviyesinin yükseltilmemesinin küresel etkileri olacağı yönünde uyarılarda bulunuyordu.

1399030cookie-checkSenato’da uzlaşı sağlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.