Serap Eser’in alesine başsağlığı ziyareti

8 Kasım’da meydana gelene olayda Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsü yolcu indirmek için durağa yanaştığı sırada bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırganların attığı molotof kokteyllerinden biri otobüsün içinde patlayınca dersane çıkışı evine giden 16 yaşındaki Serap Eser alevlerin arasında kalmıştı.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan genç kız, hastane mikrobu olarak bilinen ‘Pseudomonas aeruginosa’ virüsüne yakalandı. Dört kez ameliyat edilen ve annesinden deri nakli yapılan Serap Eser teröre karşı yaşam mücadelesini tam bir ay sonra kaybetti. Olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişiden 6’sı saldırı sonrasında tutuklanmıştı.

BTKD Başkan Yardımcısı Tülin Alkan Warman BTKD’yi temsilen İstanbul’da Serap’ın acılı ailesine bir başsağlığı ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretin kendisi için çok zor bir ziyaret olduğunu ifade eden Alkan duygularını şöyle açıkladı.

“Serap’ın ailesi çok geniş bir aile. Serap’ın teyzesi, teyzesinin kızı ve en yakın arkadaşı ile görüştüm. Serap’ın çok sevilen, çok çalışkan, kararlı aynı zamanda sakin bir genç kız olduğunu ve üniversite sınavlarına hazırlandığını ağlayarak anlattılar. Bir kadın derneği olarak acılarını içtenlikle paylaştığımızı ve terörü kınadığımızı ifade ettim. Serap’a deri nakli yapılması için annesi de aynı hastaneye yatırılmış. Deri naklinden sonuçlanan yaraları henüz iyileşmediği için hastanede halen tedavisi devam etmekteymiş. Aile fertlerinden bazıları hastanede, bazıları da mezarlıktaymış. Kendilerine başsağlığı dileyerek ayrıldığım zaman hepimiz ağlıyorduk.”

Başkan Servet Hassan BTKD Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada terörü bir kez daha şiddet ve nefretle lanetlediklerini vurguladı. Hassan “ Bir gencimizi daha yaşamının baharında teröre kurban verdik. Bir kadın derneği olarak annelerimiz daha fazla ağlamasın diyoruz. Birlik ve beraberliğin her şeyden önemli olduğu bugünlerde, Türk ulusunun sağduyulu hareket ederek bu karanlık günleri en kısa zamanda aşmasını ve anavatanımıza huzurun hakim olmasını dileriz. ‘Yurtta barış, Cihanda barış!’ şiarimiz ve binlerce yıllık kardeşlik ve dostluk duygularına olan inancımız bugünleri aşmamızda bize yol gösterici olacaktır” diyerek sağduyu çağrısında bulundu.

828200cookie-checkSerap Eser’in alesine başsağlığı ziyareti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.