Serdar Turgut’a bir tepki de Londra’dan

AvEG-Kon Kadın Komisyonu yaptığı açıklamada Serdar Turgut’un köşe yazısının Rojin şahsında tüm kadınlara yönelik bir tacizi ve saldırganlık olarak yorumlanarak, Akşam Gazetesi’nin konuyla ilgili 28 Ekim günkü özür yazısının da samimi olmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Adeta ‘yazarız, çok sorun olursa özür diler kapatırız’ fikri ile başta özgürlük kavgasındaki kadınlar olmak üzere tüm kadınları hafife almaktadırlar” denildi.

“SALDIRI TÜM KADINLARA”

Açıklamada şöyle denildi:

“Akşam gazetesi ve aynı zihniyete sahip tüm burjuva basın için kadın olmak, Kürt kadını olmak, muhalif kadın olmak, devrimci kadın olmak fütursuzca saldırmak için yeterli sebeptir. Dün Fatih Altaylı’nın ağzından muhalif kimliği ile tanınan Eren Keskin şahsında kadınlara saldırıyorlardı, bugün Serdar Turgut ağzından Rojin şahsında Kürt ve gerilla kadınlara, dolayısıyla tüm kadınlara saldırıyorlar. Alın Altaylı’yı vurun Turgut’a… Hepsi kafatasçı, hepsi ırkçı ve cinsiyetçi…”

Açıklama, “Kadınlar olarak hiçbir ırkçı, faşist ve cinsiyetçinin, aklına geleni yazma şansı vermeyeceğiz!.. Yapılan açıklamaları bütün öfke ve nefretimizle protesto ediyor, Rojin şahsında Kürt kadınları ve direnişçilerinin yanında olacağımızı ilan ediyoruz” diye devam etti.

AvEG-Kon Kadın Komisyonu kadınlara çağrıda bulunarak Serdar Turgut’un “[email protected]” e-posta adresine protesto mesajları yağdırmalarını istedi…

826180cookie-checkSerdar Turgut’a bir tepki de Londra’dan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.