Sevan Bıçakçı Victoria and Albert Müzesi’nde

İki yılda bir düzenlenmekte olan Jameel Prize, çağdaş sanat ile İslam kültürü arasındaki alışverişi yoğunlaştırarak İslam kültürüne yönelik algıyı yükseltmeyi amaçlıyor.

Victoria and Albert Müzesi’nin uluslararası jürisi, sayıları 100’ü aşan aday sanatçı arasından belirlediği dokuz kişilik finalist grup içerisinde mücevher tasarımcısı olarak Ermeni kökenli Türk vatandaşı Sevan Bıçakçı’ya yer verdi.

Bıçakçı Ağustos 2008’de British Council Istanbul tarafından Jameel Prize’a aday gösterilmişti. Bıçakcı hepsi Müslüman olan finalist grubun başka dine mensup tek üyesi olması dikkat çekti.

ÖDÜL DE SAHİBİNİ BULACAK

Jameel Prize Büyük Ödülü Zaha Hadid’in patronluğunda 7 Temmuz, 2009 günü Victoria & Albert Müzesi’nde düzenlenecek bir törenle sahibini bulacak.

Ödül sonrasında dokuz finalistin eserlerinden oluşacak bir karma sergi de 13 Eylül’e kadar Müze’nin İslam eserleri koleksiyonuna yer vermekte olan Jameel Gallery’de izlenebilecek. Ekim’den itibaren de karma serginin Doğu Kudüs, Ürdün ve Mısır’da dolaştırılması planlanıyor.

YÜZÜKLERDE KÜLTÜR SERGİLENİYOR

El işçiliğine dayalı negatif heykel, resim, mine, hat, kakma, mikro-mozaik gibi tekniklerden faydalanarak ortaya çıkardığı küçük çalışmaların içlerine cami, çeşme saray ve kiliseleriyle coğrafyamızın zengin kültürel mirasını sığdıran Sevan Bıçakçı beş yüzüğüyle sergide boy gösterecek.

Bıçakcı ile birlikte yapıtlarını sergileyecek ünlü sanatçılar arasında “Hamra Abbas, Reza Abedini, Afruz Amighi, Hassan Hajjaj, Khosrow Hassanzadeh, Susan Hefuna, Seher Shah, Camille Zakharia” yer alacak.

AYRINTILI BİLGİ: Müze ve Jameel Prize hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.VAM.ac.uk ya da 0212 520 45 16’dan Emre Dilaver

SANATÇI İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ: http://www.sevanbicakci.com/

715730cookie-checkSevan Bıçakçı Victoria and Albert Müzesi’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.