‘Seydişehir Alüminyum özelleştirilemez!’

İşçiler kapılara kaynak yaparak kendilerini fabrikaya kapatırken, dışarıda bulunan işçi yakınları ile polis arasında arbede yaşandı. Olaylar sırasında 6 kadın baygınlık geçirdi, 1 polis memuru hafif yaralandı.


Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile şube müdürlerinin yönetiminde 1 500 polis, Konya’dan gelen destekle birlikte bin jandarma, 4 ambulans ve itfaiye ekiplerinin görev yaptığı fabrikada, işçi ve işçi yakınlarının eylemleri sabah erken saatlerde başladı.


Gece vardiyasında çalışan işçiler sabah fabrikayı terk etmezken, gündüz vardiyası işçileri de sabah erkenden tesise giriş yaptı. Yaklaşık 1 500 çalışan, kapılara kaynak yaparak kendini fabrikaya kilitledi. 


POLİS MÜDAHALE ETTİ


Tesis içinde bu olaylar yaşanırken, bugün fabrikayı incelemesi beklenen 33 firmadan 3’ünün yetkilisinin tesislere gelmesi üzerine, dışarıda işçi yakınları ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. 


Yetkililerin fabrikaya girişini önlemek isteyen çok sayıda işçi yakını, polisin kurduğu ön barikatı aşmayı başardı. Yürüyüşe geçen kalabalık, tesisin ana girişindeki polis engeline takıldı. 


Burada yaşanan olaylarda, işçi yakını olduğu belirtilen 6 kadın baygınlık geçirdi. Atılan taşların isabet ettiği bir polis memuru da başından hafif yaralandı. 


Yaşanan gerginlikte işçi eşleri gözyaşlarını tutamazken, bazı kişiler de kendini zırhlı araçların önüne atarak polislere engel olmaya çalıştı. 


Fabrikada inceleme yapmak üzere gelen 3 firmanın yetkililerinin müdüriyet bölümünde bekledikleri, işçiler kapıları kaynak yaparak kapattıkları için ünitelere henüz girilmediği bildirildi.


TMMOB DA KARŞI


 22-24 Mayıs 2003 tarihleri arasında Seydişehir’de yapılan 2’nci Alüminyum Sempozyumu’nda özelleştirmeye karşı çıkan bir bildiri yayımlanmıştı. TMMOB Seydişehir’de dağıttığı bildiride de özelleştirmenin ulusal çıkarlara ters düştüğünü anlatmıştı…




    

1021080cookie-check‘Seydişehir Alüminyum özelleştirilemez!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.