Sezen Londra konseri 5 Ekim’de

Sezen Aksu Londra’da verdiği son konserden buyana geçen süre içinde Türkiye’de bir dizi konser vermiş, Fransa, Norveç, Almanya, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelerinde aralarında olduğu çeşitli ülkelerde konserlerine devam etmiştir. Aksu, bu yılın Mart ayında Kanada’nın Toronto ve Avusturalya’nın Melbourne şehirlerinde konserler verecektir. Ünlü sanatçı bunun yanısıra Orhan Gencebay’a Saygı albümü için bir parça seslendirmiş, Ferhan Özpetek’in 2012 yılında yaptığı Şahane Misafir (Magnifica Presenza) filminin film müziklerinde sesiyle yer almıştır. Kasım ayında ise Saba Tümer’in Show TV’de yayınlanan programına katılmış, rahat bir ortamda 3 saat süren program boyunca yaşamı üzerine konuşmuş, en güzel şarkılarını seslendirmiştir.

Sezen Aksu, 2012 yılının sonunda bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük projelerinden biri olan Türkiye Şarkıları projesine ilişkin bir DVD yayınlamıştır. 2002 yılında gerçekleştirilen bu proje çerçevesinde 174 kişilik bir koro ile Türkiye’nin en büyük ve prestijli konser salonlarında aralarında Yunanca, İbranice, Ermenice, Kürtçe, Türk, sufi ve diğer müzik akımlarından eserler sergilenmiştir. 10 yıl sonra yayınlanan bu DVD, Türkiye müzik tarihinde çığır açan bu çalışmanın kanıtı özelliğindedir.

Konserin düzenleyici Sebastian Merrick “Dünyada varlığı ve kişiliği ile Royal Albert Hall sahnesini tümüyle doldurabilecek bir kaç tane sanatçı vardır ve Sezen Aksu bunlardan biridir. Bu konser muhteşem bir ortamda düzenlenecek unutulmaz bir etkinlik olacaktır. The Royal Albert Hall, Sezen Aksu gibi efsane bir isim için doğal bir mekandır. Sezen, bu muazzam büyüklükteki mekanda sahne aldığında, sizi sanki onun oturma odasındaymışssınız gibi rahat hissettirecek bir güce sahiptir.” İfadesinde bulunmaktadır.

Sezen Aksu hali hazırda yaz programını hazırlamaktadır. Londra ve Birleşik Krallığın her bir yanında yaşayan Sezen Aksu hayranları konserde onun hem sevilen hemde yepyeni çalışmalarını dinleme şansına erişeceklerdir. Konser biletleri 21 Şubat Perşembe günü sabah 09.00’dan itibaren satışa sunulacaktır. (www.royalalberthall.com +44 (0)20 7589 8212) The Royal Albert Hall VIP biletleri olanağı sunmamaktadır ancak ön sıralar ile salonun ünlü özel localarının ilk elden satılması beklenmektedir. Sezen Aksu’nun her ziyaret ettiğinde büyük bir zevk aldığı Londra ile yakın bir ilişkisi vardır.

Bir kez daha Como No ve Kazum tarafından düzenlenen konserin sponsorluğunu ise Ersan & Co. avukatlık firması yapmaktadır.

Sebastian Merrick 07966 452557 [email protected]

846710cookie-checkSezen Londra konseri 5 Ekim’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.