Sezer genel başkanlığa yeniden aday

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ”DSP 7. Olağan Büyük Kurultayı”nın, eski Genel Başkan Bülent Ecevit’siz ilk kurultay olması nedeniyle buruk olduklarını belirterek, kurultayda genel başkanlığa yeniden aday olduğunu söyledi.


Sezer, A.A muhabirinin sorularını yanıtlarken, 19 Ağustos 2007 Pazar günü toplanacak kurultayda, ”Türkiye’de değişimin öncüsü olma” iddiasındaki DSP’nin, ”Türkiye’nin değişim ve gelişimine yön verecek yeni bir vizyon ortaya koyacağını” dile getirdi. 


Bunu, partilerinin, ”inançlara saygılı laiklik ilkesi, tam bağımsızlık, tam demokrasi ve zenginlikte sosyal adaletin sağlanacağını güvence altına almak ve bireyleri mutlu edecek yeni projeleri hayata geçirme” olan temel felsefesi üzerine inşa edeceklerini anlatan Sezer, ”Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Kurultayda, günün koşullarına göre yepyeni bir vizyonu ortaya koyabilecek politikaları topluma sunmuş olacağız” dedi. 


Kurultayda, parti tüzüğünde değişikliğin de söz konusu olduğunu bildiren Sezer, kurultaydan, Başkanlık Kurulu’na biri Genel Başkan Yardımcısı, diğeri Genel Sekreter Yardımcısı olmak üzere 2 yeni üye girmesini talep edeceklerini kaydetti. Sezer, ”Bizim başkanlık kurulumuz 8 kişi, 10 kişi olmasını istiyoruz. Parti daha da büyüdüğü için daha da etkin çalışabilmesi açısından bu gerekli diye düşünüyoruz. Kurula eğer kurultayımız kabul ederse, 2 yeni üye ihdas edilmesi önerimiz olacak” dedi. 


Sezer, kurultayda, başkanlık kuruluna, ”bilim kurulu ve AR-GE gibi yeni birtakım kurullar oluşturma yetkisi verilmesi” yönünde tüzük değişikliği yapılmasının öngörüldüğünü dile getirdi. 


Zeki Sezer, son 3 yılda partide, örgütsel anlamda büyük bir kenetlenme sağladıklarını ifade ederek, kendisinin de üzerine aldığı görevi tüm gücüyle yapmaya çalışmanın huzuruyla kurultaya gittiğini söyledi ve genel başkanlığa yeniden aday olduğunu kaydetti. 


 Kurultayda, Genel Başkanlık için başka bir aday olup olmadığını duymadığını belirten Sezer, ”Yani her an aday çıkabilir, bu demokratik bir süreç” dedi. 


DSP’nin 7. Olağan Büyük Kurultayı, 19 Ağustos 2007 Pazar günü toplanacak. 


MUHSİN YAZICIOĞLU DA ADAY


BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, 19 Ağustos Pazar günü yapılacak BBP 3. Olağanüstü Büyük Kurultayı’nda genel başkanlığa aday olacağını bildirdi.


Yazıcıoğlu, partisinin 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimlerine katılmadığını hatırlattı. 


Kendisinin milletvekili adayı olabilmesi için yasa gereği BBP’deki bütün sıfatlarını ve görevlerini bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Yazıcıoğlu, bu nedenle Siyasi Partiler Kanunu sonucu BBP’nin yeni bir kurultay yapması zorunluluğunun ortaya çıktığını söyledi. 


Muhsin Yazıcıoğlu, 19 Ağustos Pazar günü Sürmeli Oteli’nde saat 10.00’da olağanüstü kurultay yapacaklarını belirterek, ”Bu kurultayda yeniden partinin genel başkanlığına adayım. 1044 delegenin katılacağı kurultayda ayrıca Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelikleri için de seçim yapılacak” dedi. 


BBP’li Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili daha önce Genel Kurula gireceğini açıkladığını, ancak oyunun rengine ilişkin kararı, pazar günü yapılacak olağanüstü kurultaydan sonra, partinin yetkili organlarının fikrini alarak vereceğini söyledi. 


”MHP’nin adayına destek verip vermeyeceğine” ilişkin bir soru üzerine de Yazıcıoğlu, ”MHP’den şu ana kadar ‘Bizim adayımız var’ diye bir bilgi gelmedi. Kimseye karşı peşin hükümlü değiliz. Cumhurbaşkanı seçim sürecinde doğru olanı, ülkeye yararı olanı destekleriz” diye konuştu.

1046940cookie-checkSezer genel başkanlığa yeniden aday

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.