Sezer yemin törenine katılmayacak

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca’dan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Sezer, yemin törenine katılmayacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanlarının da Yüksek Askeri Şura toplantısı nedeniyle yemin törenine katılmaları beklenmiyor.


Koca, 23. Dönem 1. Yasama Yılının başlaması nedeniyle 4 Ağustos Cumartesi günü geçici TBMM Başkanı Şükrü Elekdağ başkanlığında geçici katip üyeler, milletvekilleri ve Meclis bürokratlarının Atatürk Anıtı’na çelenk koyacağını söyledi. Ali Osman Koca, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saat 15.00’de Genel Kurulun toplanacağını hatırlattı.


Yemin töreninden sonra Meclisi Başkanı seçimi için çalışmalara 5 gün ara verileceğini hatırlatan Koca, 9 Ağustosta Meclis Başkanı seçiminin ilk turunun yapılmasının planlandığını bildirdi.


TBMM YENİ BAŞKANINI SEÇECEK


TBMM, 87 yıllık tarihinde 24. başkanını seçmeye hazırlanıyor.


23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Mustafa Kemal Atatürk, bu görevi 3 yıl 6 ay 5 gün sürdürdü. Atatürk’ün ardından Meclis Başkanlığına seçilen Fethi Okyar, 1 yıl 21 gün görev yaptı.

1046330cookie-checkSezer yemin törenine katılmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.