Sezer’den Petrol Kanunu’na onay

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Sezer, kanunu yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi. 


 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununu değiştiren kanuna göre, akaryakıt dışında kalan solvent, madeni ve baz yağ, asfalt, solvent nafta ve benzeri petrol ürünlerinden elde edilen akaryakıt ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca belirlenen seviyede ”ulusal marker” içermeyen akaryakıt, petrol boru hatlarında yapılacak tahribat ile petrol ürünü hırsızlığı da kaçak petrol kapsamında olacak. 


Kaçak petrole ilişkin mahkumiyet hükmü veya müsadere kararı kesinleşenler, kurum tarafından, varsa lisansları iptal edilerek kamuoyuna ilan edilecek. Bu kişilere, hiçbir şekilde yeniden lisans verilmeyecek. 


Bir ihbar sonucunda kaçak petrolün sahipli yakalanması halinde; petrolün satışından elde edilen toplam gelirin yüzde 10’u tutarında ihbar edene, yüzde 10’u tutarında kaçak petrolün yakalanmasına katılan kamu görevlilerine ikramiye ödenecek. 


Kaçak petrolü satışa sunan, satan, bulunduran, bu özelliğini bilerek ticari amaçla satın alan, taşıyan veya saklayanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve 20 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılacak.

1038950cookie-checkSezer’den Petrol Kanunu’na onay

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.