Sezgin: 23’ncü festival 22 deneyimin üzerine kurulu

Festivalin toplumun geneline olduğu kadar kadın, genç, çocuk, sanatsever ve kitap kurtlarına da ayrıca seslendiğini vurgulayan Sezgin, toplumdaki en eski ve en büyük festivallerden biri olmasını toplumun yanısıra farklı kültürlerin de ilgi göstermesine bağladı.

Sezgin Festival bu yıl ki etkinlikler hakkında şu bilgiyi verdi:

“Festival kapsamında yıllardır çocuk şenliği düzenliyoruz. Bunun yetmediğini gördük. Daha kitlesel ve çocukların geleceğine sahip çıkacak bir platform oluşturduk. Bunun içini de kendi özgücümüzle doldurduk. Müzikten tiyatroya, halk danslarından çeşitli kurslara kendi bünyemizde yetişen çocuk ve gençlerin ürünlerini sergileyeceğiz…”
“Amatör bir ruhla açılan Focus Fotoğraf Atölyesi’nin ürettiği serginin varlığı da önemli” diyen Sezgin, Day-Mer Londra Meydan Sahnesi’nin uzun soluklu çalışmasını bu yıl ki Festival’de “İsyanci Bahar”ın oyunuyla sürdüreceğini belirtti…

Sezgin bu yıl ki paneller hakkında da şunları söyledi:

“Biz toplumun yaşadığı yerde olup bitenlere karşı duyarlı olmasının yanısıra dünya ve Avrupa’daki gelişmeleri de izlemesini istiyoruz. Bu yıl yalnız İngiltere ve Türkiye’nin yanısıra bütün Avrupa, hatta dünya da basın ve özgürlüğü çok konuşuldu, tartışıldı… Biz de, “Medya ve Demokrasi” konulu bir panel düzenleyeceğiz. Ayrıca Gülsüm Cengiz’in katılımı ile “Kadınlar için Söylenmiştir” adlı söyleşi ve Sebahat Tuncel ve Ender İmrek’in katılımı ile gerçekleştirilecek olan Halkların Demokratik Kongresi adlı bir panel de Festival kapsamında yer alacak.”

Kitapların hayatımızdaki yeri tartışılmaz” diyen Sezgin, “Her evde bir kütüphane olmasını ve genç kuşağın kitap dostu olarak yetişmesini istiyoruz. Evrensel Basım Yayım’ın Festival’de masa açmasını da bir şans olarak görüyoruz” diye konuştu.

Sezgin, Festival’in 8 Temmuz’da Clissold Park’taki Park Şenliği ile son bulacağını belirterek, “Park Şenliğinin bu yıl ki konukları ise Şevval Sam ve Ferhat Tunç olacak. Türkiye’nin çok sevilen bu sanatçıları farklı dillerden ezgileri de bizimle paylaşarak çok kültürlü ve çok renkli festivalimizi şenliğe dönüştürecekler…” dedi.
Festivalin bütün etkinliklerinin ücretsiz olarak izlenebileceğinin altını çizen Sezgin, “Bütün toplum üyeleri farklı kültür ve etnik kökendeki arkadaşlarını da davet ederek etkinliklerimizin bir parçası olsunlar” diye konuştu…

PROGRAM DOPDOLU
– Day-Mer 23. Kültür ve Sanat Festivali kapsamaında Focus Fotography’ı grubu tarafından 16 Haziran Cumartesi günü günü başlayan karma sergi 7 Temmuz’a kadar Londra toplum Merkezinde 8 Temmuz’da ise Park alanında sergilenecek.
– 19 Haziran’da gösterime girecek olan İsyancı Bahar adlı şiirli şarkılı gösteri 20, 29 ve 30 Haziran’ın yanısıra 1 Temmmuz’da da sergilenecek.
– Festival 22 Haziran Cuma günü Gençlik şenliği, 29 Haziran Cumartesi günü Medya ve Demokrasi konulu panel ile devam edecek.
– 30 Haziran Cumartesi günü Northumberland Parkta gerçekleştirlecek olan Çocuk şenliğinin yanı sıra Festival 3 Temmuz Salı günü Gülsüm Cengiz’in katılımı ile Kadınlar için Söylenmiştir adlı söyleşi ve 6 Temmuz Cuma günü Sebahat Tuncel ve Ender İmrek’in katılımı ile gerçekleştirilecek olan Halkların Demekratik Kongresi adlı panelde yer alacak.
– Festivalin son etkinliği ise 8 Temmuz günü Clissold Park’ta yapılacak park şenliği. Park Şenliğinin bu yıl ki konukları ise, Şevval Sam ve Ferhat Tunç. Kültürel programının yanı sıra BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Emek Partisi Başkan Yardımcısı Ender İmrek, RMT Sendikası Genel Başkanı Alex Gordon ve PCS Yardımcı Genel Sekreteri Chris Baugh’da konuşmacı olarak park şenliğinde yer alacak.

843740cookie-checkSezgin: 23’ncü festival 22 deneyimin üzerine kurulu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.