SG Havalimanı’nda patlama: 1 ölü

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda apronda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Saat 02.05’te yaşanan patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden Canan Çelik Burgucu (33) elinden, Zehra Yamaç (30) kafasından yaralandı.
Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Zehra Yamaç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
ÇEVREDEKİ ARAÇLARA UYGULAMA
Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, itfaiye de tedbir amaçlı havalimanına geldi. Polis ekipleri uzun namlulu silahlarla ve çelik yeleklerle havalimanına çıkan tüm yollarda yoğun uygulama yaparak, bölgedeki araçları aramaya başladı. Polis helikopteri de havadan destek verdi.

PATLAMANIN SEBEBİ BİLİNMİYOR
Patlamanın nedeni ise henüz bilinmiyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada patlamanın sebebine ilişkin incelemelerin sürdüğünü söyledi.
PEGASUS’TAN AÇIKLAMA
Bu arada, patlamaya ilişkin Pegasus’tan da bir açıklama geldi.
Açıklamada, “23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05’te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir” denildi.
“UÇUŞLARDA SORUN YOK!”
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.’den yapılan açıklamada da, “Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

1473200cookie-checkSG Havalimanı’nda patlama: 1 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.