Sgnera’ya kendisini siper etti

Saldırıda yaralı olarak kurtarılan Sgrena Roma’ya döndü. Sgrena’yı havaalanında ailesi, arkadaşları ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile yetkililerden oluşan bir heyet karşıladı. Karşılamaya gelenlerin çoğunun siyahlar giyindiği dikkati çekti. Kutlama töreni yapılmadan Sgrena ambulansla hastaneye görüldü.

Giuliana Sgrena, Irak’da bir aydır rehin tutuluyordu… Gazetecinin serbest mi bırakıldığı yoksa İtalyan özel güvenlik birimlerinin düzenlediği bir operasyonla mı kurtarıldığı hala belirsizliğini koruyor… Sgrena’nın bulunduğu konvoy, Bağdat havaalanı yolu üzerindeki bir ABD kontrol noktasında, ABD’li askerlerin açtığı ateşe hedef oldu.

Olayda, kurtarılan rehine Sgrena omzundan hafif yaralanırken, kendisine eşlik eden İtalyan istihbarat görevlisi Nicola Calipari yaşamını yitirmişti… Sgrena’yı korumak için vücudunu siper ettiği için istihbarat görevlisi Calipari İtalya’da şimdiden bir halk kahramanı oldu.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ABD’nin İtalya Büyükelçisi’nden konuyla ilgili açıklama istediği veBaşkan George Bush’un Berlusconi’yi arayarak, üzüntülerini bildirdiği ve olayla ilgili olarak kapsamlı bir soruşturma yapılacağı konusunda söz verdiği açıklandı.

ABD askerlerinin ateşi İtalyan kamuoyunda, Irak’daki askerlerin geri çekilmesi konusundaki çağrıları güçlendirebileceği sanılıyor.

İLGİLİ HABERLER:

ABD, bırakılan Sgrena’ya saldırdı!

Sgrena’ya destek mesajı gönderelim…

Sgrena’ya destek mesajı gönderelim…

Yarım milyon ‘savaşa hayır’ dedi

Sgrena’nın çağrısı mitinglerde…

Gazetecilerin eylemi rehineyi kurtaracak

‘Yanlış adam kaçırdınız!’

 

1100440cookie-checkSgnera’ya kendisini siper etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.