Sgrena’ya destek mesajı gönderelim…

Irak’ta rehin tutulan İtalyan gazeteci Giuliana Sgrena’nın özgürlüğüne kavuşabilmesi amacıyla başkent Roma’da “Şafağa kadar” adı altında düzenlenen açlık grevine İtalya’daki çeşitli dini kuruluşların temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da katılıyor.

Geçtiğimiz 25 şubatta Roma’da hükümet konağı Palazzo Chigi’nin önünde rahip Alessandro Santoro’nun girişimiyle başlatılan açlık grevi, Sgrena’nın yanısıra Fransız gazeteci Florence Aubenas ve Iraklı gazeteci Hüseyin Hanoun’un ve Irak halkının acilen özgürlüklerine kavuşması amacıyla düzenlendi.

Gazetecilerin serbest kalacakları güne kadar devam edecek olan açlık grevine İtalya’daki Hıristiyan, Müslümman ve Musevi dinlerinin temsilcileri de katılıyor. Eylemin içeriği ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili açılan www.pergiuliana.org adlı site ise açlık grevine destek verecek kişilerle ilgili sağlıklı haberleşme yürütlebilmesi için bir tür pano görevi görmekte.

Her gün güncellenen sitede her üç gazetecinin özgürlüklerine kavuşması için çağrıda bulunulurken, İtalyan birliklerinin Irak’ı derhal terk etmesi ve bu savaşın acilen sona erdirilmesi taleplerinde bulunuluyor. Ayrıca Palazzo Chjigi önünde devam eden açlık grevine destek verecek kişlerin kayıtları da alınıyor.

“Şafağa kadar” eylemine dönüşümlü olarak destek veren kişilerin eylemi gazetecilerin yeniden özgür olacakları güne kadar devam edecek, Palazzo Chigi’nin önünde gece gündüz her zaman birileri hem rehin gazeteciler hem de Irak halkı için bekleyecek.

Açık Gazete okurları www.pergiuliana.org adresinden gerekli bilgiye ulaşabilir ve [email protected] e-posta adresine destek mesajı gönderebilir.

İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi, Irak’ta kaçırılan ve halen rehin tutulan gazeteci Giuliana Sgrena için hükümet olarak ellerinden geleni yaptıklarını, gerek Sgrena’nın gerekse Fransız gazeteci Florence Aubenas’nın en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmaları dileğinde bulundu.

AÇIK GAZETE: Sgrena video kasetinde tek şey istedi: İtalya askerini Irak’tan çeksin! Cumhurbaşkanı’nın bu eylem dışındaki bütün sözleri demogoji… Sgrena ve diğer rehineler derhal serbest bırakılmalı. Irak’ta işgalçilere karşı haklı mücadele, sivil rehineleri kaçırma eylemleriyle gölgelenmemeli… Açık Gazete olarak dostumuz Sgrena’ya destek mesajı gönderelim…

1100270cookie-checkSgrena’ya destek mesajı gönderelim…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.