Shakespeare’in portresi sahte çıktı

Kraliyet Shakespeare Tiyatrosu koleksiyonun en değerli parçası olan ve şimdiye kadar Shakespeare’in en iyi portresi olarak bilinen ve üzerinde 1609 tarihi bulunan resim mikroskop altına alındı.

Resmin çekilen röntgenlerinde, portrenin aslında, 16. yüzyılda yapılmış olan Meryem Ana ve Çocuk tablosu üzerine yapıldığı ortaya çıktı. Kullanılan boyanın analizinde ise, ancak 1814’den sonra bulunan krom sarısının portrede kullanıldığı belirlendi.

Resim, 1892 yılında, Desmond Flower tarafından Shakespeare Tiyatrosuna bağışlanmıştı. O zamandan beri bazı uzmanlar, resmin üslübundan yola çıkarak portrenin, sanatçı yaşarken değil, daha ilerki tarihlerde yapıldığını iddia ederken bazıları da, yaşarken yapılmış bir portre olduğuna inanıyordu.

Shakespeare’le ilgili her kitap, eşya ve baskının üzerinde kullanılan portre, önümüzdeki yıl 150’nci yılını kutlayacak olan Londra’daki Ulusal Portre Galerisi’nde açılacak olan Shakespeare sergisinden önce analiz edilmesine karar verilen üç tablodan biriydi. Dört ay boyunca süren röntgen, ultraviole ve boya analizleri, mikro-fotografi incelemeleri, portrenin 1818 ve 1840 yılları arasında yapıldığı kesinleştirdi.

1104510cookie-checkShakespeare’in portresi sahte çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.