İshakpaşa’da yeni bulgular

Mahmut Paşa’nın dönemin saray beyi olduğu ifade ediliyor.
 
Mezarlıkta kazı çalışması gerçekleştiren Erzurum Müze Müdürlüğü arkeoloğu Gülşah Altunkaynak, kazı çalışmasında çok ilginç bilgilere ulaştıklarını belirttii.


Altukaynak, yaklaşık bir aydır kazı çalışmalarına devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:


“Bölgede grup mezarlığına rastladık. O dönemde (1720-1730 ) yaşamış çok sayıda paşanın mezarları ortaya çıktı. Bunların dışında en ilginci de; mezar kitabesinde yazılı olduğu üzere 12 günlük evli iken ölen gelinin mezarlığı ortaya çıkmasıdır. Bu bölgede çok önemli kültür ve tarih birikimi görüyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bütün eserler koruma altına alınacak…”
 
Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ise tarihi mezarlığın yanı sıra gerek sarayın gerekse Ahmed-i Hani Türbesi’nin çevre düzenlemesini yaptıklarını ifade etti. Bulut, “Kazı çalışması sonucunda çok ciddi bulgulara ulaştık. Bundan sonra mezarlık alanın korunması için ihata duvarı ve mezarlık alandaki camiiyi restore edeceğiz” şeklinde bilgi verdi.


Kazı çalışmasına katılan Ağrı Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yusuf Çetin ise çok önemli tarihi bilgilere ulaştıklarını dile getirdi. O döneme ait çok sayıda toplu mezara rastladıklarını belirten Çetin, “Bunun yanında İshakpaşa’nın oğlu Mahmut Paşa’nın mezarını da bulduk. Kitabeler ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

1047540cookie-checkİshakpaşa’da yeni bulgular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.