Sigara denetimine engele hapis cezası

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Hukuk Danışmanı Turgut Kazan, alışveriş merkezleri içinde yer alan işletmelerde sigara içilmesi için, söz konusu mekanların kapılarının dışarı açılması ve hava geçişinin engellenmesi şartının bulunduğunu belirterek, genelgede yer alan bu hususların bilinmemesi nedeniyle çoğu iş yerinin ve vatandaşın yasaya aykırı davrandığını söyledi.

Kazan, geçen yıl ağustos ayında İzmir’de bir alışveriş merkezinde, İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen kişinin, kafede denetim yapmak istediğini, ancak iki görevlinin denetime engel olduğunu belirterek, açılan dava sonucunda iki çalışanın ”denetim görevinin yapılmasını zorla engelledikleri” gerekçesiyle ceza aldığını kaydetti.
İzmir’de yetkililerin son derece duyarlı olduğunu ve denetleme çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Kazan, 19 Temmuzdan sonra koşulları ne olursa olsun kapalı mekanlarda sigara içilemeyeceğini hatırlatarak, ”Yeni bir dönem başlayacak ve daha sıkı denetim yapılacak” dedi.

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Dönem Başkanı Prof. Dr. Elif Karlı da bunun ”sadece memurun korunması anlamında değil, devletin kanununu koruduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu” söyledi.

ARİKATÜR: Kamil Yavuz

772660cookie-checkSigara denetimine engele hapis cezası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.