Silah sanayicisi çivi çiviyi söker diyor

ABD’nin en büyük silah lobisi olan, sağcı ve dinci Hıristiyan eğilimli National Rifle Association-NRA adlı Ulusal Tüfek-Silah Birliği’nin açıklaması ise sıkıntıya yardımcı olmak şurada dursun, yaraya tuz bastı. NRA asla silah satışlarının durdurulması, kontrol edilmesinden yana görünmüyor.

NRA sözcüsüne göre, çivi çiviyi söker biçiminde davranılmalı ve silahları yasaklamak yerine daha ucuz ve çok silah üretmeliydi. NRA’ya bakılırsa kötü insanların eline geçen silahları durduracak olan iyi insanların elindeki silahtı. Bu açıklamadan çıkarıldığı kadarıyla, NRA, okul önlerinde silahlı iyi insanlardan oluşan milis kuvvetleri bulundurmayı öneriyor, eğer ¨Kötü adamlardan¨ bir saldırı olursa, kanlı saldırıya kalkışan bu fena adamlara ¨İyi adamların¨ ellerindeki silahlarla müdahale etmesi arzulanıyordu.

NRA’nın bu önerisi hemen şiddetle karşılık gördü ve Amerikan basınında sol, demokrat ve ilerici, aydın kalem sahipleri Ulusal Tüfekçiler’in basın sözcüsü Wayne LaPierre’ye verdi veriştirdi. NRA’nın görüşüne kökten muhalif kalanlara göre, herkesin eline daha çok silah vermenin yanı sıra, bu insanları koruma göreviyle sokaklara bırakmak, polisi ve zabıtayı, yasaları hiçe saymak olacaktı. Bu türden bir sosyal kutuplaşmanın ABD’yi 19.yüzyıl kovboylarının düello ettiği, sokak köşelerinde çatışıp arkada onlarca ceset bıraktığı bir ülke durumuna sokar, deniliyordu.

NRA’nın bu açıklaması üzerine henüz ne Obama’dan kişisel olarak ne de Beyaz Saray’ın resmî sözcüleri tarafından bir açıklama gelmedi.

1545390cookie-checkSilah sanayicisi çivi çiviyi söker diyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.