Silivri’de biber gazlı müdahale

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 66’sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden ”Ergenekon” davasının bugünkü 270’inci duruşmasında, esas hakkındaki mütalaanın açıklanması bekleniyor.

Türkiye’nin çeşitli illerinden sanıklara destek vermek üzere aralarında CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu grupları taşıyan otobüsler, sabahın erken saatlerinde Silivri’ye ulaştı.

Ellerinde Türk bayrağı, flamalar ve sanıkların fotoğraflarını taşıyan gruptakiler, ”Faşizme karşı omuz omuza”, ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar attı. Gruplar, 10. Yıl Marşı ve Gençlik Marşı ile çeşitli marşlar ve şarkılar söyledi.

Cezaevi önünde bir araya gelen kalabalık, adeta bir miting görüntüsü oluşturdu. CHP otobüsünden bir kişinin ”Ergenekon” davası sanıklarının adlarını tek tek sayması üzerine vatandaşlar da ”Burada” diye karşılık verdi.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

Duruşmayı izlemeye gelen kalabalık salona girmek istedi. Jandarma ekiplerinin izin vermemesi üzerine arbede yaşandı.

Jandarma ekipleri, kalabalığa biber gazı ve tayzikli suyla müdahalede etti. Aralarında yaşlı ve kadınların da olduğu pek çok kişi gazdan etkilendi.

Olaylar sırasında jandarmanın kurduğu barikatlar da yıkıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kısa bir konuşma yaparak sakin olunması konusunda uyardı.

SALONDA TARTIŞMA ÇIKTI, DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Avukatlar söz isteyince duruşma salonunda tartışma çıktı. Gerginlik üzerine mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Duruşma salonu girişi ve çevre yollarda jandarma görevlilerince yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Adliye giriş kapılarının zorlanması nedeniyle kimi zaman arbede yaşandı ve jandarma bu arbedeyi engellemeye çalıştı.

Bu arada, sanık avukatları, basın mensupları ve tutuksuz sanıkların mahkeme salonuna girişi için ayrı bir giriş kapısı açıldı.

Duruşmanın büyük salonda yapılabilmesi için KCK davasına bir gün ara verildi.

Siyasetçi, hukukçu, basın mensupları ve izleyicilerin ancak bir bölümü içeri alınacak. Duruşmaya katılım 347 kişilik izleyici bölümüyle sınırlı tutulacak.

1366410cookie-checkSilivri’de biber gazlı müdahale

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.