Silivri’de büyük buluşma

Silivri’de yarın görülecek Ergenekon davasında yargılananlara destek için yurttaşlara Silivri’de buluşma çağrısı yapıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay için dün bir kez daha buluşan İzmir’deki yurtseverler, tüm yurttaşları Silivri’deki duruşmaya katılmaya çağırdı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı avukat Şenal Sarıhan, “8 Nisan’da, sıranın bize gelmesi kaygısı ile değil, sırada olanların haklarının savunulması için Silivri’de yapılacak duruşmaya tanık olacağız” dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, dün İP İstanbul İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında “8 Nisan Silivri, Atatürk’te birleşme günü olacak” dedi. Yurttaşları 8 Nisan’daki duruşmaya katılmaya çağırdı.

Adalet çağrısı

İzmir’de Mustafa Balbay’a Özgürlük Girişimi tarafından düzenlenen “Cumartesi Buluşmaları”nın dünkü bölümüne CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ve Erdal Aksünger konuk olarak katıldı. Her ayın ilk cumartesi günü İzmir merkezinde, kahvaltıda bir araya gelen grubun dördüncü buluşmasında, yine adalet çağrısı yapıldı. Etkinliğe Mustafa Balbay da, mektubuyla katıldı.

‘Tanık olacağız’

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı avukat Şenal Sarıhan da Ankara’da yaptığı açıklamada, “Adaleti sağlayacak meşru gücün, halkın gücü olduğu inancındayız. 8 Nisan’da, sıranın bize gelmesi kaygısı ile değil, sırada olanların haklarının savunulması için duruşmaya tanık olacağız” diye konuştu.

Otobüsler dolacak

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey ise İstanbul’daki basın toplantısında yaklaşık bin otobüs ve yüzlerce otomobille yurtseverlerin Silivri’ye gideceğini belirtti.

Özbey “İşçi Partisi’nin Silivri seferine çıkmaya hazır otobüs sayısı 500’ü aştı. CHP de çok sayıda otobüsle Silivri’ye gelme hazırlığında. Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Barolar ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin aralarında bulunduğu yüzü aşkın kitle örgütü de Silivri’ye gelmeye hazırlık yapıyor” dedi. (Cumhuriyet)

1378490cookie-checkSilivri’de büyük buluşma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.