Silver Birch House oyunu Arcola’da

Türkiye’nin 1970’lı yıllarda yaşadığı politik kargaşayı çeşitli kesitlerle sahneye taşıyan Leyla Nazlı’nın Silver Birch House isimli oyunu, Orient Express Sezonu çerçevesinde 9 Mayıs ve 9 Haziran tarihleri arasında sahnelenecek.


Royal Court Theatre’ın 50. kuruluş yıldönümünde oluşturulan ve Royal Court Fifty ismi verilen grubun içinde yer alan Leyla Nazlı’nın Silver Birch House isimli oyunu, Arcola Tiyatrosu’nda gösterime girdi. İngiliz ulusal basınından büyük övgü olan Leyla Nazlı’nın oyunu, gösterime girdiği ilk günden itibaren sanatseverlerden olumlu eleştiriler aldı.
Royal Court Fifty’nin içinde yer alan ve İngiltere’nin en saygın sanat çevreleri tarafından desteklenen yazarlar grubuna dahil olmayı başaran Leyla Nazlı’nın oyunu, Türkiye’nin 1970’li yıllarının karmaşık günlerinden farklı kesitleri sahneye taşıyor.


Yönetmenliğini Mehmet Ergen’in üstlendiği, kostüm ve sahne dizaynını Neil Irish’in üstlendiği oyun, yazarın tanımıyla “gülmeyi unutan, yüzleri acı ile boyanan insanların” yaşamını aktarıyor.


Geçtiğimiz hafta İngiliz ve Türk basının merakla izlediği Silver Birch House’da, Doğu Anadolu’da kurulu bir köyde yaşayan bir aile konu alınıyor. Türkiye’nin en karmaşık dönemleri, 1970’li yıllarda geçen olaylar sırasında kendi elleri ile inşaa ettiği evini, bununla birlikte köyünü ve ailesini korumaya çalışan bir babanın üzerine kurulan oyunda, Türkiye’nin yakın tarihine genel bir bakış sunuluyor ve bir aile dramına dikkat çekiliyor. Silver Birch House’da, politik olarak ülkede yaşanan birçok kargaşa büyük bir ustalıkla içiçe geçiriliyor ve bir ailenin yaşadığı sorunlar çerçevesinde ifade buluyor.


Orient Express Sezonu çerçevesinde çok sayıda tiyatro oyununu sahneye taşıyan, daha birçok etkinliği sanatseverlerin beğenisine sunan Arcola Tiyatrosu’nun gündemindeki etkinliklerle ilgili bilgi almak isteyenler, 020 7503 1646 nolu telefon, www.arcolatheatre.com ya da 27 Arcola Street, E8 2DJ adresine başvurabilirler.

802570cookie-checkSilver Birch House oyunu Arcola’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.