Sinan Aygün'ün erolarına el konuldu

Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alındıktan sonra 14 Temmuz 2008 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün evinde bulunan 2,5 milyon avroya, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi naip hakimi kararıyla, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 127. maddesine göre tedbiren el konuldu.


Sinan Aygün böyle gözaltına alınmıştı…


ATO Başkanı Sinan Aygün'ün Avukatı Mehmet Asım İplikçioğlu, Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) paranın menşeinin araştırılması için bir soruşturma başlattığını kaydetti.


Bu soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Naip hakiminin 28 Temmuz 2008'de söz konusu paranın bloke edilmesine karar verdiğini anlatan İplikçioğlu, bu karar üzerine Aygün'ün Çayyolu'nda bulunan ve jandarma sorumluluk alanında olan evinde 29 Temmuz günü ikinci bir arama yapıldığını bildirdi.


İkinci arama sırasında söz konusu paranın ING Bank nezdinde bir hesapta olduğunun jandarmaya bildirildiğini kaydeden İplikçioğlu, bunun üzerine hakimin paranın Vakıflar Bankasının Beşiktaş şubesinde bir hesaba aktarılması için talimat verdiğini kaydetti. İplikçioğlu, söz konusu paranın bu hesaba aktarıldığını bildirdi.


2,5 milyon avroya el konulması işleminin tedbiren alınan bir karar olduğuna işaret eden İplikçioğlu, şöyle dedi:


“Biz Türk yargısına güveniyoruz. Müvekkilimizin suçsuzluğuna inanıyoruz. 2,5 milyon avro tamamen meşru bir kazancın bedelidir. Müvekkilim, son 4 yılda 69 dükkanın yüzde 25 hissesi ile 5 adet ev satışı yaptı. Bu satışlara ilişkin tapu belgeleri ve satılan kişiler belli. Dolayısıyla söz konusu paranın menşei belli ve bir başka yatırım için evde tutulmuş. Ev bir banka şubesi kadar güvenli. Evde 24 saat koruma bulunuyor ve kamera sistemiyle güvenliği takviye edilmiş. Paranın kaynağının meşru olduğuna ilişkin belgeleri de dava dosyasına koyduk.”


Söz konusu kararın tedbir niteliğinde olduğuna sık sık vurgu yapan İplikçioğlu, Ceza Muhakemesi Kanunun şüphelinin haklarının korunması doğrultusunda bir çok imkan sağladığını, bu doğrultuda müvekkilinin haklarını koruyacaklarını kaydetti. İplikçcioğlu, “Bugün veya Pazartesi günü el koyma kararına itiraz edeceğiz” dedi.

1064720cookie-checkSinan Aygün'ün erolarına el konuldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.