Sinema Günleri’nde “I, Dan Blake”

DAY MER Kültür Komisyonu etkinlik dizisinde yer alan “Sinema Günleri”nin ilkinde Yönetmen Suat Eroğlu, Yönetmen Ken Loach’ın “I, Dan Blake” adlı filmini sundu.

Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde geçen Çarşamba akşamı yapılan etkinliğe kalabalık bir katılım oldu.

Eroğlu, DAY MER Sanat ve Kültür Komisyonu olarak her ay önemli bir film izlenerek profesyonel sinemacı ve izleyicilerle yorumlanacağını belirterek, üretsiz etkinliğe sinemasever toplum üyelerinin katılmasını istedi.

Öyküsünün güncelliği kadar, anlatım özellikleriyle de, işçi sınıfını çıkış noktası olarak alan filmler içinde özel bir yeri olan “I, Dan Blake”, izleyiciler tarafından çeşitli yönleriyle yorumlanıp tartışıldı.

Özellikle sert yaşam koşulları içinde, benzeri sahneleri yaşamış olanların aktardığı anılar, geliştirilen yorumlar ve verimli tartışmalar, sunuma özel bir değer kattı.

Ken Loach’ın film aracılığıyla vermek istediği mesajın ve eleştirilerinin değerlendirildiği söyleşi, DAY MER’in toplumsal mücadeleleri destekleme ve geliştirme yönündeki çalışmalarının bir parçası olarak anlamlı bulundu.

ÖNEMLİ BİR YÖNETMEN, ÖNEMLİ BİR FİLM

Dünya sinema tarihinde önemli bir yönetmen olan Ken Loach’ın yönettiği “I, Dan Blake” vizyona çıktığında çok olumlu yorumlar almıştı.

Özelleştirmeleri, kesintileri ve bürokratik mekanizmanın acımasız katılığını büyük bir gerçekçilikle işleyen film, bunların yoksul işçi ve emekçilerin hayatında yol açtığı yıkımı da son derece etkili bir biçimde anlatıyor.

2294120cookie-checkSinema Günleri’nde “I, Dan Blake”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.