“Sınıfta birden fazla vaka çıktığında eğitime ara verilecek”

Yüz yüze eğitimde ikinci aşama bugün başlarken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, sınıflarda vaka görülmesi durumunda neler yapılacağını anlattı.

Okullarda herkes maskesini takarken bir vaka tespit edildiğinde bunun düşük veya orta risk anlamına geleceğini belirten Yavuz, “Ama sınıfta birden fazla vaka çıktıysa o zaman riskin yükselmiş olduğu anlaşılır, eğitime ara verilir ve tekrar bütün sınıf ona göre değerlendirilir” dedi.

Yavuz bu süreçte en iyi seçeneğin riski mümkün olduğunca azaltmak olduğunu söyledi:

“Tabii ki hiçbir zaman sıfırlayamayız, çalışıyoruz, okula gidiyoruz, toplu taşıma kullanıyoruz ama maskemizi takarak, önce karşımızdakini koruyarak, mesafemizi koruyarak, hijyenimize dikkat ederek bunu sağlayabiliriz.

Lütfen herkes şunu bilsin, bu hastalık açısından en riskli ortam, havalandırılmayan, kalabalık ve maskesiz bulunulan ortamlardır. Yakınlarınız, akrabalarınız, arkadaşlarınızla dahi, kapalı, havalandırılmayan ortamda maskesiz bulunmayın. Aşı bulunduktan sonra daha rahat edebiliriz belki. Gerçekten çok çalışma var bu konuda ama şu anda toplum bağışıklığından söz edemeyiz kesinlikle; ki gerçekte yüzde 10’undan azı hastalığı geçirmiş görünüyor şu anda.”

2459580cookie-check“Sınıfta birden fazla vaka çıktığında eğitime ara verilecek”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.