Sisi’ye destek artıyor

Mısır’da gelecek yıl yapılması planlanan genel seçimlerde, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdülfettah El Sisi’nin zaferle çıkma şansının yüksek olduğu düşünülüyor. Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in yönetimindeki son başbakan Ahmed Şefik, Sisi’ye tam destek verdi.

Ahmed Şefik, Dream 2 televizyon kanalına verdiği demeçte, kendisinin ancak Sisi’nin adaylığını koymaması halinde aday olabileceğini ifade etti. Son seçimlerde Mursi’den sonra ikinci sırada yer alan Şefik, “Hepimiz onu destekleyeceğiz ve en başta destekleyen de ben olacağım” dedi.

AMR MUSA DA DESTEKLİYOR
Arap Birliği eski başkanı Amr Musa da, Şefik ile aynı görüşleri paylaşıyor. Mısır’ın anarşiden korktuğuna dikkat çeken Musa, Sisi’nin aday olması halinde seçimi kazanacağını düşündüğünü belirtti.

Amr Musa, Hüsnü Mübarek döneminde Dışişleri Bakanlığı görevini yürütüyordu. Musa hafta sonunda, kısa süre önce çalışmalarına ara verme kararı alan ve şimdi yeniden başlayacak olan yeni anayasa komisyonuna seçildi.

Mısır’da gelecek yıl yapılması planlanan seçimlere henüz kimse adaylığını koymadı. Siyasi gözlemciler, politikacıların Sisi’nin kararını beklediği görüşünde.

MURSİ’YE HAKARET DAVASI
Yargılanmasına devam edilen devrik devlet başkanı Muhammed Mursi’ye ise, yeni bir suçlama yapıldı. Mısır başsavcılığı Mursi’ye, hâkimlere hakaretten dava açtı.

Mena haber ajansı, davanın, Mursi’nin 2005 yılındaki görevi sırasında 22 hakimi genel seçimlere hile karıştırmakla suçlaması nedeniyle açıldığına yer verdi. O yıl yapılan seçimleri Hüsnü Mübarek kazanmıştı.

Muhammed Mursi hakkında geçtiğimiz hafta “7 protestocunun öldürülmesini tahrik etme suçundan” dava açılmıştı. Protestocular, 5 Aralık 2012’de yönetimdeki İslamcılara karşı düzenledikleri gösterilerde hayatını kaybetmişlerdi.

Mursi’nin, henüz kararlaştırılmamış bir tarihte, 14 Müslüman Kardeşler örgütü üyesiyle birlikte hakim önüne çıkarılması bekleniyor. DW Türkçe

1395620cookie-checkSisi’ye destek artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.