Sivas son hafta GS deplasmanında!

Hatırlatma: Sivas son hafta GS deplasmanında!

Bir tarafın kazanmaktan başka düşüncesinin olmadığı, diğer tarafın ise ligi bıraktığı bir derbi karşılaşmasıdır haftasonu bizi bekleyen…

Şampiyonluk heyecanını içinde duyan Beşiktaş tam kadro maça hazır… Peki ya Fenerbahçe?

Elbette F.Bahçe’nin cezası sebebiyle sahada yer alamayacak oyuncularının yanında oynamalarına ragmen moral olarak bitik durumda olan çok futbolcusu var. Son Ankaragücü maçında orta sahada ıslıklanan Selçuk ile taraftarın maç içinde ve sonrasında ki atışmaları, bu büyük camianın mazisinde nadiren görülen bir durumdu.

Tabii sahada durumu idare eden ve Türk futbolcuların en az bir buçuk katı net kazanç sağlayan dünya starlarının bu hengamede hep el üstünde tutulması da kolay anlaşılabilecek bir durum değil.

Selçuk ve benzeri futbolcuların asıl görevi; mevkisi gereği defansif yönü ile takımını rakip ataklara karşı birincil olarak korumak ve sonrasında topu atak varyasyonları için rakip sahaya taşımaktır. Ama nedense dünyada neredeyse sadece sarı lacivertlilerde bu ters tepkiler o mevkideki oyunculara sıkça gösterilmektedir. Yakın geçmişte yaşanan Deniz Barış, Selçuk Şahin olayları… Türkiye standartlarında amatör küme takımlarının dahi burun kıvıracağı Maldonado bile bu iki futbolcu kadar yıpratılmadı.

Buna karşı, Beşiktaş teknik direktör değişikliği ve sivri psikolojik demeçlerle rakipleri ile arasında olan puan farkını erittiği gibi onların üstünde şampiyonluğa koşmaya devam ediyor. Elbette matematiksel olarak Trabzon ve G.Saray’ın şansları da sürüyor ancak teknik direktörünü kovan Trabzonspor ile Lincoln ve federasyonla çekişme ikileminde kalan G.Saray’da hedef artık gelecek sezon olarak görülüyor.

Bu arada ligin son haftasında Ali Sami Yen stadında Sivasspor’u ağırlayacak olan Aslan, Beşiktaş’ın şampiyonluğunda etkin bir rol alabilecek gibi duruyor. Derbinin içeriğinde beni en fazla heyecanlandıran ise, son senelerde ilk defa F.Bahçe ligden bu derece düşmüş kadrosu ile İnönü’de sahaya çıkacak olması. Bundan önceki sezonlarda F.Bahçe hep ya birinci yada şampiyonluk yarışı sıralamasının içerisinde yer almıştı.

Bu rehavet elbette Beşiktaş’ın aleyhine de gelişebilir. Ancak şampiyonluğa kenetlenmiş Kara Kartal, Mustafa Hoca’nın taktiksel anlayışındaki istikrarsızlığına rağmen bu maçın favorisidir…

1081110cookie-checkSivas son hafta GS deplasmanında!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.