‘Sivas’ zaman aşımı sınırında

Davanın avukatlarından Şenal Sarıhan, Sivas’ta insanların düşünceleri ve inançları nedeniyle yakıldığını belirterek bunun insanlık suçuna girdiğini kaydetti. Sarıhan, bu nedenle davada zamanaşımı kuralının işlememesi gerektiğini vurguladı.

Polis kayıtlarına göre olaya 15 bin eylemcinin katıldığı, ancak bunların yaklaşık 150’sinin mahkemeye çıkarıldığını belirten Sarıhan, “Sivas’ta polis görevini yapmadı. 15 bin kişinin olaylara karıştığını tutanağa yazıyor, ancak bunlardan sadece 150 kadarı yakalanabiliyor. Sayısız video kaydı olmasına karşın bunlara bakılmadı” dedi.

Sarıhan, ana davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıkların bazılarının hâlâ yakalanamamasını eleştirdi.

Halen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hayatta olan beş sanıkla ilgili yasalara göre zamanaşımı süresinin dolduğunu belirten Sarıhan, sanıkların cezalandırılması gerektiğini söylerken bunun “bir öç alma mantığının ürünü” olmadığını dile getirerek “Amacımız bu tür katliamların Türkiye toplumunda bir daha yaşanmamasıdır. Ancak doğru soruşturulmuş, doğru cezalandırılmış, adil bir yargılama ile sonuçlanmış olursa eğer bu tür olaylar caydırıcı olacaktır. Maraş’tan Çorum’a kadar, oradan da Sivas’a uzanan katliamlar zincirinin halkasını kesmek gerekir. Bu da ancak uluslararası kurallar ile ortadan kaldırılır” diye konuştu.

CUMHURİYET

1333260cookie-check‘Sivas’ zaman aşımı sınırında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.