Sivil anayasa için 20 STÖ bir arada

İstanbul Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde düzenlenen Foruma, Genç Siviller, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfının da (TESEV) aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.


TESEV Demokratikleşme Programı Yöneticisi Volkan Aytar, hazırlanmakta olan anayasa taslağının tartışılma sürecinin önemli olduğunu belirterek, Türkiye’de ilk kez bir anayasanın sivil toplum tarafından tartışılarak ortaya çıkarılabilme şansı olduğunu söyledi.


Aytar, yaşanan sivil anayasa tartışmalarının da AB sürecine benzediğini ve Türkiye’de demokratikleşme sürecinin tartışılamadığını savunarak, “Bazı kutsallaştırılmış kavramları, korkularımızı, kaygılarımızı, çekincelerimizi, endişelerimizi, toplumsal aidiyet ve toplumsal dayanışmadan çok, farklı bazı kişi ve kurumları örnek vererek tartışıyoruz” dedi.


Aytar, sivil anayasa tartışmalarında da aynı durumun yaşanmaması ve tartışmalara nasıl bir sivil katılım istendiğinin doğru belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Sivil toplum kuruluşlarına bazı çok formel hakları mı verilecek, yoksa bir toplumsal barış sürecinin açılımı olarak mı görülecek, bunu göreceğiz. Sivil toplumun üzerine şu an düşen görev, tüm bu kaygıların, korkuların ötesinde her şeyi tartışmaya açık olarak görmektir” diye konuştu.

1048490cookie-checkSivil anayasa için 20 STÖ bir arada

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.