Sivil toplum 301 için uzlaştı

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Ökütçü, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisi doğrultusunda biraraya gelen iş dünyası, sendikalar, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin TCK’nın 301. maddesinde gerçekleştirilecek değişiklik için bir karar birliğine vardığını belirtti.


301. maddenin mevcut halinin “karmaşık ve muğlak” olduğunu ifade eden Ökütçü, bu nedenle değişik uygulamacıların bu maddeden farklı anlamlar çıkardığına dikkat çekti. Bir kanun maddesinin içeriğinin bu kadar yoruma açık olmaması gerektiğine işaret eden Ökütçü, “Bizler, İş Dünyası, Sendikalar, Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütleri olarak, TCK 301. madde ile ilgili tartışmaların Türkiye’nin gündeminden kaldırılmasına ve bu konudaki kaotik ortamın düzelmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.


Bu kapsamda, Başbakan Erdoğan’ın da önerisi doğrultusunda, İKV’nin çağrısı üzerine bugün gerçekleştirilen bir toplantıda 301. madde için bir değişiklik metni üzerinde uzlaşıya vardıklarını kaydeden Ökütçü, bu konudaki görüşlerini ve değişiklik önerisi metnini 8 Şubat Perşembe günü saat 10:00’da TOBB Plaza VIP Salonu’nda düzenlenecek ve iş dünyası, sendikalar, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri başkanlarının katılacağı bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. (ANKA)



 
 

1038700cookie-checkSivil toplum 301 için uzlaştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.