Sivil Toplum’un 9. sayısı ‘demokrasi’ye

Sivil Toplum’un bu sayısında “Demokrasi ve Sivil Toplum” konusunu ele alıyor. Demokrasinin ne olduğu ve olmadığı yönündeki birçok tartışmanın yaşandığı bu dönemde dergi, farklı araştırmalar ve dosyalarla  tartışmaya farklı boyutlar katmayı hedefliyor.

Sivil Toplum dergisinin akademik çalışmalar bölümünde, “Hangi Sivil Toplum, Nasıl Bir Demokrasi?”, “Küreselleşme Demokrasiyi Zayıflatıyor mu?”, “Demokrasi Eleştirileri”, “Demokrasi’nin Varlık Koşulu Olarak Çoğulculuk: Durağanlığa Karşı Dinamizm”, “Tercih Edilebilir Bir Siyasal Sisteme Doğru: Demokrasi mi? Cumhuriyet mi?”, “Doğulu ve Batılı Bağlamlarda Din-Sendikal Hareket Etkileşimi” gibi konu başlıkları bulunuyor.

Aynı zamanda Ali Yaşar Sarıbay, Zühtü Arslan, Fikret Başkaya, Umur Talu ve Mustafa Akgül  gibi uzmanların demokrasi hakkında yöneltilen sorulara verdikleri cevaplardan oluşan geniş bir Soruşturma Dosyası okuyucuya sunuluyor.

“Medya’da Sivil Toplum Kuruluşları” Araştırma Dosyası kapsamında Ömer Madra, Ayzen Atalay, Ümit Sönmez, Hülya Denizalp, Selen Doğan, Kemal Özer ve Edibe Sözen ile yapılan röportajlar medya ve sivil toplum çalışmalarına bir giriş olma özelliğini taşıyor. Dergide bugüne kadar STK’ların en önemli ihtiyaçlarından biri olan halkla ilişkiler çalışmaları konusunda da bir araştırma bulunuyor.

Tanıtım ve Değerlendirmeler bölümünde Türk Demokrasi Vakfı, Liberal Demokrasi Enstitüsü, TESEV, Liberal Demokrasi Grubu, Doğu Konferansı Aydınlar Girişimi, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı, Ortak Payda, ÇareSİZ Hareketi ve demokrasi alanında çalışma yapan STK’ların tanıtımları ve projeleri yer alıyor.

Kitap değerlendirmeleri bölümünde ise okuyucuların ilgisini çekecek  keyifli yazılara yer veriliyor.

Sivil Toplum dergisi sadece ulusal değil uluslararası plâtformda da ilgiyle izlenen bir dergi. Sociological Abstract ve Sociological Information’dan sonra şimdi de alanında saygın indexlerden biri olan CSA Word Wide Political Science Index’e kabul edildi.

Sivil Toplum’un bundan sonraki sayıları sırasıyla devlet, kalkınma ve gelişme, eğitim olacak.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: İletişim: Murat Şentürk / Tel: 0216 481 3023 Fax: 0216 481 30 23 Adres: Kısıklı Mh. Yanyol Sk. SBK İş Merkezi B-Blok No:5 Kat:1 34692 Üsküdar/İstanbul

Web: www.siviltoplum.com.tr E-Posta: [email protected]

1103290cookie-checkSivil Toplum’un 9. sayısı ‘demokrasi’ye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.