Siyasi liderler Murdoch’a karşı birleşti

İngiltere’de medya patronu Rupert Murdoch’un gazetelerini hedef alan telefon dinleme iddiaları hafta başından bu yana manşetlerden inmiyor.

Siyasetin baş aktörlerinin, şöhret dünyasından ünlülerin ve adı bir şekilde haberlere yansıyan daha nice kişinin telefonlarının Murdoch’a bağlı medya kuruluşları tarafından dinlendiği suçlaması, İngiltere’de gazetecilik etiğinin ötesinde, siyasi ve ekonomik etkileri açısından da büyük yankı uyandırıyor.

U DÖNÜŞÜ

Uluslararası bir medya imparatorluğunun başında oturan Rupert Murdoch, çok yakın zamana değin, İngiltere’nin en büyük uydu yayıncısı BSkyB’deki hisselerinin oranını yüzde 100’e çıkartmayı umuyordu.

Ama Muhafazakar Parti liderliğindeki koalisyonun bu ihale için yeşil ışık yakması, muhalefetteki İşçi Partisi dahil kimi çevrelerce ciddi eleştiri konusuydu.

Guardian, gün be gün derinleşen telekulak skandalı ardından, Başbakan David Cameron’ın bir U dönüşü yaptığını yazdı.

Artık parlamentodaki üç ana partinin liderlerinin topluca ”Murdoch’un karşısında birleştiğini” manşete çeken Independent gazetesi de, BSkB’nin Rupert Murdoch’ün kontrolüne geçmemesini talep eden bir önerinin oylamaya sunulacağını ve milletvekillerinden ezici bir çoğunlukla destek bulmasının beklendiğini öne sürdü.

Independent, İngiltere’nin siyasi liderlerinin on yıllardır iyi geçinmek için çabaladığı güçlü medya patronuna karşı şimdi eşi benzeri görülmedik bir saldırıya geçtiklerini belirtiyor.

İLGİLİ YAZI: Faruk Eskioğlu / Bir gazetenin ölümü…

837980cookie-checkSiyasi liderler Murdoch’a karşı birleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.