‘Siyasi simge kullanma hukuka aykırı’

Uras, partisinin Antalya il örgütünce düzenlenen “Sağlığımız ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz” mitinginin ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Bir soru üzerine “Türban tartışması”na değinen Uras, Türkiye’de kamu hizmetinden yararlanan vatandaşların kılık kıyafetinde özgür olması gerektiğini, ancak kamu hizmeti veren görevlilerin ise din ve inancını ortaya koyacak simge kullanmamaları gerektiğini söyledi.


Uras, “Kamu hizmeti veren kamu görevlilerinin siyasi kanaat ve inancını deklare edici bir simge kullanmaları, uluslararası hukukun normlarına aykırıdır” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın, bu konuda yargı çevrelerinden gelen tepkilere itiraz etmesinin doğal olduğunu da belirten Uras, şöyle devam etti:


“Sayın Erdoğan, yargının, yasama ve yürütmeye müdahale etmesine itiraz ediyor. Bu konuda haklı olabilir ama biz isterdik aynı itirazı siyasi partilerin kapatılmaları konusunda da göstersin ve Türkiye kapatılmış partiler mezarlığına dönüşmesin. Kamu hukukuna, kamu hayatına aykırı olmayacak şekilde, insanlar özgürce, hürce, kılık kıyafetinde serbest olabilirler ama bu kadar özgürlüklerden yanaysak, neden bunu 301’de, Anayasa’nın demokratikleşmesi, sosyalleşmesi ile sendikal haklarda göstermiyoruz?”


Yaşanılan süreçte, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının endişe duyabileceğini ve bu yöndeki tepkilerini de dile getirebileceğini savunan Uras, “Yargı çevrelerinin, bir tür siyasi parti kapatma tehdidiyle bu konunun özgürce tartışılmasının önünde engel olmaması gerekir. Bu konular tartışılmalı. Tabii ki hukuka, demokrasiye, laikliğe aykırı olmayan bir yerde, sonuca ulaşmalıyız” dedi.

1054140cookie-check‘Siyasi simge kullanma hukuka aykırı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.