Siyasiler yurtdışı atağında

Yurtdışında 2 milyon 800 bin seçmen ilk kez 7 Haziran Genel Seçimleri için 30-31 Mayıs’ta oy kullanacak. Almanya’dan1 milyon 400 bin, Birleşik Krallık’tan ise 100 ben seçmenin sandığa gitme hakkı kazandığı sanılıyor.

Siyasi dengelerin HDP’nin barajı aşma şansı ile değişme olasılığı yurtdışı oylarını da önemli kılıyor. Bu bağlamda Türkiyeli siyasilerin Avrupayı’daki kampanyalara da ağırlık verdiği gözleniyor.

CHP’DEN ATAK

Avrupa`da ilk seçim mitingi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 25 Nisan Cumartesi günü saat 13`de Almanya`nın Düsseldorf şehrinde bulunan Düsseldorf ISS Dome Salonu’nda gerçekleştirilecek. Avrupa ülkelerinden yoğun katılımın beklendiği mitinge Sabahat Akkiraz ve Mustafa Özarslan da türküleriyle eşlik edecek.

Kılıçdaroğlu, Avrupa`daki ilk mitingini Almanya`da düzenliyor. Gurbetçilerle buluşmaya hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Nisan`da Ankara`da açıklayacağı seçim bildirisinden hemen sonra düzenleyeceği mitingde önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Almanya mitinginde Kılıçdaroğlu`nun yurtdışındaki vatandaşların sorunlarına ilişkin CHP’nin vaatlerini açıklaması bekleniyor.

CHP İngiltere Birliği Almanya`daki mitinge katılmak isteyenlerin, Gültekin Tatar (07883 363 56) ve Sabri Özaydın’a (07791 636 119) ulaşmasını istedi.

AKP’DEN LONDRA ZİYARETİ

AK Parti İngiltere Seçim Koordinasyonu, Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın seçim çalışmaları kapsamında 24 Nisan’da Londra’ya geleceğini açıkladı.

Ünal’ın, esnaf ziyaretinde bulunacağı akşam da düzenlenecek halk toplantısında vatandaşların sorunlarını dinleyeceği belirtildi.

HDP’DEN LONDRA MİTİNGİ

HDP Britanya Seçim Koordinasyonu da, 26 Nisan’da Lee Valley Athletics Centre’de Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın katılımıyla bir miting düzenleyecek.

Toplum üyelerini bu mitinge davet eden Koordinasyon, “Sayın Kışanak Türkiye’deki gündemle ilgili önemli açıklamalar yapacak ve seçim kampanyası konusunda da geniş bilgiler verecek” açıklamasını yaptı.

854160cookie-checkSiyasiler yurtdışı atağında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.