İşsiz çalıştırana 500 milyon sterlin

Brown, sanayi liderleriyle işsizliğin önlenmesine yönelik yapacakları iş zirvesi öncesinde GMTV’ye yaptığı açıklamada, hükümetin yeni işçi alacak işverenlere, çıraklık dönemindeki genç insanlara ve kendi işlerine başlayacaklara yardım ettiğini kaydetti.


Gordon Brown, kısa dönemli işsizliğin uzun dönemli hale gelmesini önlemek gerektiğini ifade etti.


Daha önce yaşanan durgunluk dönemlerinde yapılan hatanın insanları (işsiz) bırakmak olduğunu belirten Brown, ”Şu anda kimseyi bırakmayacağız ancak kimse de kendisini bırakmasın. İş aramaktan vazgeçmesin” dedi.


The Guardian Gazetesinin haberine göre, hükümet, 6 aydan fazla işsiz olanları istihdam eden şirketlere 2 bin 500 İngiliz sterlinine (3 bin 767 dolar) kadar yardım yapacak.
 
28 YILIN EN KÖTÜ DÖNEMİ


Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsünün araştırmasına göre, İngiltere Ekonomisi 2008 yılının son 3 ayında yüzde 1,5 daraldı. Böylece, son 28 yılın en kötü performansı sergilenmiş oldu.


Ekonomideki sıkıntının kötüleşeceği uyarısında da bulunan enstitü, hükümetin bu yıl ve gelecek yılki tahminlerini de çok iyimser buluyor.


Resmi veriler, ekonominin Temmuz-Eylül döneminde yüzde 0,6 daraldığını gösteriyordu.


Enstitü açıklamasında, üretime ilişkin çeyrek yıllık verilerin 1955 yılından bu yana yayımlandığı, keskin biçimde düşüş yaşanan sadece 5 çeyrek olduğunu ifade edilerek, bunların en düşüğünün de 1958 yılındaki yüzde 2,6 daralma olduğunu bildirildi. 


Açıklamada, sorunun merkezinde, bankaların borç vermesi veya da verememesinin yattığı ifade edilerek, hükümetin tüketicilere ve şirketlere para vermenin başka yollarını bulması gerektiği kaydedildi.
 
Woolworths, Zavvi, Whittards, Viyella ve The Officers Club gibi mağaza zincirleri kayyuma giderken, Ulusal İstatistik Ofisi perakende üretiminin 1981 yılından bu yana en hızlı şekilde azaldığını ortaya koyuyor.


Bu arada, İngiltere’de Ekim ile biten 3 ayda işsiz sayısı 137 bin artarak 1,86 milyona ulaştı. Böylece, 1997 yılından bu yana ki en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

820370cookie-checkİşsiz çalıştırana 500 milyon sterlin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.